Vippi vei mut Poju ei

Sain joululahjaks Vipistä semmosen taulun tapasen, aloin itkemään ku sain sen, koska se oli niin ihana :D Mun on tarkotus rueta kuvaamaan ajolenkkejä, sain GoPro kameran.


    Kävin tänään hevosten luona. Ajettiin varsat eka, ajoin Vipillä. Otin sen tarhasta ja toin katokselle, harjasin ja laitoin pumpulit korviin. Suitsien laitossa sama ongelma vieläkin, Tuomo tuli pitämään sen päätä alhaalla ni sain suitset sille. Laitoin valjaat sille, Tuomo laitto kärryt ja laitoin ne kiinni. Ootttelin siinä että Tuomo saa Nipsun valjastettua. Otin Vipistä kuvia ja silittelin sitä. Lähettiin ajamaan, päästin Nipsun eelle jarruks, loppujen lopuks ei siitä kauheesti ollu hyötyä. Lähettiin alas, Vippi oli aika vauhikkaalla tuulella ja ois halunnu ravata. Oikeestaa mentiin Nipsun perässä koko alkumatka pientä hölkkää. Kyllä muute paino alussa ohjille, huomenna on paikat kipeet :D Mentiin pellolle ja hölkkyytettiin niitä, menin Nipsun perässä mutta sitte se lähti... Ei menty Vipin kanssa ravilla vaa laukalla mentiin. Yritin repiä ohjista mutta ei onnistunu, ei se ollu hallinnassa. Mulla oli varmaa joku 5-10 sekuntia aikaa miettiä mitä teen. Vaihtoehto a) käännän vasemmalle takasipäin, että jos se hidastas     b) tiesin että muutaman metrin päässä kääntyy mehtätie oikeelle, sillo se saattas pysähtyä. Valihin mehtätien, vedin oikeesta ohjasta ja sain sen kääntymään sinne, pysähty melkein samantien. Tuli toinen ongelma eteen, pitäs saaha käännettyä takas pellolle, koska mehtätietä pitkin en pystyny ajamaan. Vasemmalla puolella oli iso kivikasa ja oikeella oja, päätin yrittää. Kyllä se siinä käänty mutta meinas olla ahasta. Päästiin takas pellolle ja jatkettiin matkan tekoa, en hölkkyyttäny enää sen jälkeen pellolla sitä. Kierreltiin pellolla kävellen ja lähettiin posi sieltä. Mentiin yhelle mehtätielle, Vippi viskeli päätä ihan koko ajan ja kiemurteli vähän väliä. Yritin vaan pitää meijät tiellä, Vippi alko pikku hiljaa rauhottumaan. Ajettiin jonku talon ohi ja kuivaajan ohi, seurasin Nipsua, käännyttiin pellolle ja lähettiin takaspäin. Pään viskely jatku mut muuten kaikki oli hyvin. Ei ollu mitään ongelmia, mentiin takas pellolle ja kierreltiin siellä. Nyt se oli hallinnassa eikä yrittäny mitään. Kerran lähti ravaamaan ku Nipsu käveli jonku lammikon yli ja jää meni rikki. Lähettiin takas tallille. Vippi meni tosi nätisti loppu matkan. Ajoin sen katokselle ja otin kamppeet pois. Vippi halus pussailla mun kanssa :D Harjasin sen, laitoin loimen ja vein sen karsinaan. Annoin mellaveden sille ja heinät sille ja Nipsulle.


Käytiin kahvilla ja ajettiin Poju sen jälkeen. Otin sen tarhasta ja toin katokselle. Pumpulien laitossa sama ongelma, Tuomo piti sen päätä alhalla, lopulta sain pumpulit sen korviin. Sen jälkeen laitoin suitset sille. Tuomo laitto sillä aikaa valjaat sille ja kärryt perään, laitettiin ne sit kiinni. Lähettiin ajamaan sillä, se vei mut Pojulla kottiin. Poju oli tosi reipas, yritti vähän väliä kääntyä takas. Välillä ois halunnu ravata mut en antanu, varsinki ylämäessä halus. Autoja ei liikkunu kun ajettiin, alko hämärtämään. Käytiin kuivikkomäen päällä tai siis kävin Pojun kanssa kahestaan. Matkalla oli jotai semmosia betoni juttuja, niitä Poju säikähti. Tuomo jäi ennen ekaa mäkeä kävelemään.  Mentiin eka mäki ylös, vastassa oli betonirengas, sitä piti säikähtää. Seuraava mitä se säikähti oli ritiläpalkki. Menin kieli keskellä suuta, koska välillä meinas olla liukasta. Mentiin keskellä tietä ni oli pitoja. Poju ois halunnu hirveesti juosta, mut en antanu. Käännyttiin mäen päällä takas, välillä oli hankala saaha se pysymään keskellä tietä, kun se säikky. Päästiin kaikki mäet alas ja jatkettiin tasasta tietä pitkin. Poju säikähti Tuomoo vaikka se oli aika kaukana. Ennen pihamaata Tuomo otti ohjat ja jäin sit kyydistä pois.


Meen vissiinki tiistaina hevosten luo ja joku päivä ratsastan Pojulla. Pitää kattoo että kuvaanko sillo ajolenkin.

Tuossa on se minkä sain lahjaks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti