Ei kannata laukata kun ravillakin ehtii

Moikka!
Tänään kävin hevosten luona. Otin Nipsun tarhasta ja vein katokselle sen. Valjastin sen ja lähin ajamaan sillä. Mentiin ekaks alatielle, hölkkyytettiin niitä. Nipsu meni ihan suht hyvin ja rennosti. Käännyttiin alhaalla oikeelle ja jatkettiin tietä pitkin. Kävelytettiin niitä, ne ois halunnu välillä ravata. Nipsu ei painanu ohjille tällä kertaa. Tultiin maantielle ja hölkkyytettiin niitä. Nipsu laukkas vähän väliä ja pukitti pari kertaa. Vippi alko hidastamaan vauhtia, joten yritin mennä Nipsun kanssa eelle mutta Vippi ei päästäny. Mentiin sit takas Vipin perään. Käännyttiin lahentielle, Vippi pysähty ja mentiin eelle. Kaarrettiin oikeelle ja annoin Nipsulle luvan ravata. Se meni super hyvin, ei tarjonnu laukkaa. Ravi tuntu aika rennolta. Nipsu yritti koko ajan mennä vasemmalle penkkaan. Jouduin vetämään melkei koko ajan oikeesta ohjasta. Välillä kuulin että Vippi oli aika lähellä meitä mut välillä ne oli aika kaukana :D Hölkkytettiin niitä Kaarteenperäntielle asti ja käännettiin risteyksessä ne. Kävelytettiin takaspäin niitä,  Vippi halus ehottomasti mennä heti eelle. Välillä Vippi yritti ravata, joten Nipsukin yritti sillon. Käännettiin ne takas ja hölkkyytettiin niitä. Menin Nipsun kanssa eellä, se meni super hyvin. Ylämäissä se yritti laukata mutta muuten meni ihan hyvää ravia. Muutaman kerran yritti laukata mutta jatko ravilla. Hölkkyytettiin sinne samaan risteykseen ja käännyttiin takas. Vippi meni taas eelle meistä :D Matkan teko suju hyvin, alamäen jälkeen hölkkyytettiin niitä. Nipsu lähti aika kovaa vauhtia, ihme kyllä ravilla. Aattelin että kohta ollaan laukalla mutta ei se hirveesti laukannu. Se meni korvat luimussa ja yritti näykkiä Tuomoa. Mutkissa se laukkas mutta sain sen raville. Kaarrettiin vasemmalle, siinä mentiin laukalle ja ylämäessä löyty vasta ravi. Tultiinm maantielle ja menin Nipsun kanssa eelle. Vippi lähti meistä eelle kun takaapäin tuli auto, "hölkkyytettiin" niitä mutta laukaks meni ylämäessä. Hidastettiin käyntiin ja käännyttiin tallille. Ajoin Nipsun katokselle ja otin siltä kamat pois. Harjasin sen ja laitoin sille loimet. Vein sen karsinaan, tein sille mellaveden ja annoin sen sille. Laitoin Vipille ja Nipsulle vielä vedet.


Käytiin kahvilla ja sen jälkeen käytettiin Pojua ekaa kertaa hevosautossa, että se oppi menemään sinne. Otin Pojun tarhasta ja talutin sen lähemmäks lastaussiltaa. Se kahto että tuohonko hänen pitäs mennä :D Pienen epäröinnin jälkeen saatiin se menemään sinne. Käytiin ajelemassa pikku lenkki että nähtiin mitä se sanoo. Se meni hyvin. Tultiin takas tallille ja otin Pojun naruun. Jouvuin taluttamaan sitä väliseinän toiselta puolelta, Poju päätti lähtee vähän reippaammin pois autosta. Sain pidettyä narusta kiinni ja tulin itekkin aika nopeeseen tahtiin pois autosta :D Vein Pojun takas laitumelle.


Elikkäs Poju menee perjantaina (4.3) Kuopiossa raveissa. Tarkemmat tiedot ravit sivulla. Lähen sinne mukaan ja sieltä tulee sit kuvia.

Hiihtoloman alussa on tarkotus opettaa Vippi ratsastukseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti