Nipsun selässä 19.3.16 LAUANTAI
Kävin eilen hevosten luona. Päätin ajaa Vipillä, koska ajettiin jäällä. Otin Vipin tarhasta, ei ois millään halunnu lähtee :D Valjastin sen ja lähin ajamaan sillä. Käännyttiin risteyksestä oikeelle ja jatkettiin maantietä pitkin. Päästettiin Nipsu eelle jarruks vaikka me loppujen lopuks mentiin koko matka jarru pohjassa :D Vippi tuntu jo alussa laiskalta. Käännyttiin lahen tielle ja mentiin yhen talon ohi järven jäälle. Kävelytettiin niitä vähän matkaa ja käännyttiin vasemmalle. Hölkkyytettiin niitä. Tunsin heti että Vippi ei oo juoksu tuulella, se ei painanu ohjille eikä yrittäny viedä. Alussa se meni ihan reippaasti, ei ollu ongelmia. Mentiin aluks Nipsun perässä mutta kun tultiin takasipäin ni en menny enää Nipsun perässä, koska ei pysytty niitten perässä :D Käytiin kääntymässä ja lähettiin uuvelleen järven toiseen päähän. Vipin vauhti alko hidastumaan mutta ei kumminkaan kävelty vielä :D En rupee kertomaan jokasesta metristä erikseen vaan yritän tehä yhteenvedon koko matkasta. Vippiä sai välillä muistuttaa että pitäsköhä ravata vähän kovempaa :D Loppua kohti vauhti hidastu ja hidastu. Yhessä vaiheessa mentiin Nipsusta ohi mutta kohta ne meni laukalla meistä ohi (näkyy youtubessa videolla). Lopussa jäätiin aika paljon Nipsusta jälkeen, mentiin erittäin hidasta hölkkää, vaikka yritin saaha sen menemään kovempaa...   Vippi tajus että ollaan aika kaukana Nipsusta, joten se kiihytti vauhtia ja saatiin me ne lopulta kiinni. Yleensä Vippi painaa alkumatkan ohjille ja vauhtia löytyy mutta tällä kertaa se ei ollu juoksutuulella. Huomasin sen että se kuuntelee paremmin pidätteitä :) Kävelytettiin niitä takasi tallille. Vippi käveli suht reippaasti ja näytti kaikkensa antaneelta kun päästiin katokselle. Otin siltä kamat pois, harjasin sen , laitoin loimet ja vein sen karsinaan. Annoin sille ja Nipsulle mellaveden.


Seuraavaks ajettiin Poju. Otin sen tarhasta ja toin sen katokselle. Valjastettiin se ja lähin ajamaan sillä. Lähettiin maantielle kävelemään, Poju oli alussa aika laiska. Käännyttiin lahen tielle ja mentiin samaa reittiä kun varsojen kanssa jäälle. Hölkkyytin Pojua, se meni ihan reippaasti. Ajoin vähän kovempaa mitä ois pitäny :D Käännyttiin järven toisessa päässä ja tultiin kovempaa takasipäin. Pojulta löyty vauhtia ja meni hyvin. Mitään ongelmia ei ollu. Teen tästäki matkasta yhteenvedon. Hölkkyytettiin järven toiseen päähän ja tultiim kovempaa takasipäin. Ajettiin Pojulla ilman sekkiä. Vikan kerran ku kävin Pojun kanssa järven toisessa päässä ni hölkkyytin sen sinne. Meijä piti tulla reipasta ravia takasipäin ja yhen talon kohalla piti kiihyttää vauhtia.. No joo tultiin sen tahon kohalle asti niiku meijän piti mutta sitte annoin Pojulle luvan mennä mutta se päätti hidastaa :D Katoin kelloo ja vauhti hidastu koko ajan vaa enemmän :D Muuten Poju meni hyvin ♥ Lähettiin takas tallille. Kävelytin sitä ja se meni taas aika hitaasti :D Ajoin sen katokselle ja otettiin siltä kamppeet pois. Otin sen tallin käytävälle ja Tuomo pesi sen. Pyyhin pyyhkeellä Pojun pään. Laitettiin sille loimet ja vein sen karsinaan. Sen jälkeen menin Vipin karsinaan ja silittelin sitä vähän aikaa :)


 20.3.2016 SUNNUNTAI

Mun ja Pojun ratsastuslenkit OSA 2

Otin Pojun tarhasta ja varustoitiin se. Kiipesin sen selkään ja lähin sen kanssa maantielle. Poju päätti laittaa käsijarrun päälle ja teki käännöksen heti alkumatkasta.. Se ei suostunu lähtemään sinne suuntan mihin halusin. Vedin oikeesta ohjasta mutta Poju peruutti melkein ojaan ja yritti hyppiä pystyyn. No annoin sen lähtee sinne mihin se halus ja käänsin sen uuvelleen. Sitten se suostu lähtemään. Kiivettiin mäki ylös ja huomasin että meijän takan tulee auto. Annoin Pojulle pohkeita ja ravattiin lahentien risteykseen ja käännyttiin sinne. Mentiin talon ohi ja tietä pitkin jäälle. Mentiin muutama metri jäätä pitkin ja sitten se alko... Ainakun Pojun kavio osu jäähän ni kuulu kauhee räsähdys/pamahdus ja jää halkeili. Poju säikky sitä ja yritti ravata. Päätin lähtee sen kanssa pois jäältä. Ravattiin rantaan ja lähettiin siitä yhestä risteyksestä vasemmalle. Poju yritti välillä kääntyä takas ja joka kerta yritin kääntää sitä oikeeseen suuntaan ni se alko peruuttamaan ja yritti hyppiä pystyyn..Ravailtiin välillä mutta suurimmaks osaks käveltiin. Mentiin lahentietä pitkin jonkun matkaa. Ylämäen puolessavälissä Poju päätti kääntyä takas ja tapeltiin siinä hetki siitä että mihin suuntaan mennään. Kyllä se lopulta suostu jatkamaan matkaa ja käännyttiin vähän matkan päästä takas. Käveltiin maantielle asti ja käännyttiin vasemmalle. Tallille päin ku mentiin ni ei kertaakaan yrittäny kääntyä :D Käveltiin maantiellä ja katoin sport trackeria ja oltiin menty vasta joku 3-4km, joten päätin että käyään vielä jossain Pojun kanssa. Tultiin tallille ja lähin Pojun kanssa alatielle. Poju oli erimieltä ja yritti kääntyä takas. Pieni keskustelu hetki ja jatkettiin matkaa. Ravattiin koko matka alas ja käännyttiin oikeelle. Jatkettiin tietä pitkin, Poju meni tosi nätisti ja reippaasti. Tultiin kuivaajan kohalle ja Poju säikähti jotain :D  Poju pysähty pari kertaa ja käänty kahtomaan taaksepäin. Tultiin maanteille ja ratsastin sen tallille. Otin siltä kamppeet pois, harjasin sen ja laitoin loimen. Vein sen tarhaan ja lähin kahville. Kävin antamassa hevosille heinät ja menin takas sisälle.Otin Vipin tarhasta ja varustoitiin se. Kiipesin sen selkään ja Tuomo otti sen naruun kiinni. Lähin ratsastamaan sillä. Tuomo talutti aluks meitä. Päätettiin lähtee alatielle. Tällä kertaa Vippi oli hallinnassa kun laitoin sille crescendo-kuolaimen.  Se meni tosi nätisti ja rennosti, ei yrittäny ravata. Pidätteitä se kuuntelee aika hyvin. Käännyttiin alhaalla takasi. Jossain vaiheessa sanoin Tuomolle "anna vaan se naru mulle". Vippi kahto välillä taaksepäin ja repi kuusen oksia :D Se ei yrittäny ravata tai tehä mitään muutakaan. Tultiin tallille ja ratsastin vielä vähän aikaa tarhojen ympäri. Vippi oli super ihana♥ Ratsastin sen katokselle ja otettiin siltä kamat pois. Tuomo juotti sille mellaveden ja vein sen takas tarhaan.

Otin Nipsun tarhasta ja alettiin opettaa sitä ratsastukseen. Hilja laitto sille suitset ja laitoin sillä aikaa satulan Nipsulle. Pidensin vähän jalustimia ja nousin yhen jalustimen varaan. Nipsu ei sanonu mitään siitä. Vaihoin puolta ja nousin toisen jalustimen varaan. Menin takas toiselle puolelle ja menin jalustimen varaan ja kohta istuinkin sen selässä :D Lyhensin jalustimia ja Tuomo otti sen naruun. Nipsu hermoili vähän ennenkö se pääs irti. Aluks se oli vauhdikas mutta rauhottu. Käveltiin tarhojen ympäri. Sanoin Tuomolle että se voi päästää Nipsun irti. Nipsu meni tosi hyvin. Menin muutaman kerran tarhojen ympäri ja ratsastin sen katokselle. Tulin selästä pois ja otettiin siltä kamat pois. Se sai mellaveden ja vein sen tarhaan. Youtubessa on Vipin ajo video. Laitan viikon aikana sinne Pojun ajo videon ja varsojen ratsastusvideot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti