Vipin selässä

Kävin tiistaina hevosten luona. Ekana otin Vipin tarhasta ja laitoin sille suitset, Tuomo laitto sille satulan. Alotetiin sillä että menin seisomaan jalustimen varaan. Tein sen pari kertaa molemmilta puolilta. Sen jälkee menin jalustimen varaan ja päätin että menen istumaan Vipin selkään.Vippi laitto korvat luimuun kun mun jalka osu sen lautsille, silitin sitä lautasilta. Sen jälkee menin istumaan sen selkään. Säädin jalustimet ja Tuomo otti Vipin naruun ja lähettiin liikkeelle. Jarruja ei löytyny ollenkaan, sen ties heti kun sillä oli nivelkuolain. Ohjista sai vetää kauheesti ennenkö se pysähty.  Välillä se meni tosi nätisti ja toisinaan yritti ravata, sitä sai pyörittää välillä. Kokeillaan ens kerralla crescendo kuolainta sillä. Menin sen kanssa kahesti tarhojen ympäri ja tulin pois selästä. Otettiin siltä kamat pois, annoin porkkanan sille ja vein sen tarhaan.

Sen jälkeen ratsastin Pojun. Varustoitiin se ja kiipesin sen selkään. Ostin sille muute uuden satulahuovan.  Lähin Pojun kanssa alatielle, Poju yritti kääntyillä takasi mutta en antanu sen kääntyä. Se peruutti melkein ojaan alamäessä. Päästiin alamäki alas ja annoin Pojulle pohkeita. Mentiin hölkkää sen kanssa, Poju ei ollu oikeen juoksu tuulella. Ravi oli tosi tahmeen tuntusta ja välillä aika hidasta. Alhaalla käännyttiin oikeelle ja jatkettiin tietä pitkin. Tällä kertaa ei tullu onneks rekkoja vastaan :D Poju meni tosi nätisti ja suht reippaasti. Käveltiin Pojun kanssa yhen talon ohi ja kuivaajan ohi maantielle. Siinä se meni vähän reippaamin. Tultiin sen kanssa tallille ja tulin selästä pois. Hanne kävi ratsastamassa sillä vähän aikaa. Sen aikaa olin Vipin kanssa tarhassa. Se yritti purra mua jalasta ja se hamus mun kengän nauhoja. Kun se näki Pojun ni se jyräs mut :D Hanne kävi Pojun kanssa hangessa ja Vippi meni siitä sekasi. Se juos aidan varressa ja hirnu. Hanne tuli Pojun kanssa takasi ja kiipesin takas Pojun selkään. Päätin lähtee sen kaa lahen tielle. Poju ei suostunu lähtee alatielle, pyörittelin sitä vähän aikaa ja lopulta se lähti sinne. Poju yritti kääntyä vähän väliä takas. Ravattiin pikku pätkä ja käännyttin vasemmalle mehtätielle. Poju epäili hetken mutta suostu menemään eteenpäin.  Matkan  varrella oli laavu ja puukasa, niitä se vähän katto. Eessäpäin näky jo lahentie ja päästiin sinne. Päätin lähtee sen kaa vasemmalle. Lahentiellä se meni kovempaa  vauhtia. Oisin voinu mennä kovempaakin mutta Pojua ei huvittanu. Käännyttiin vähän matkan päässä takas ja ravattiin taas. Kuulin että traktori tulee eestäpäin joten käänsin Pojun samalle  mehtätielle ja ootettiin että traktori menee ohi. Lähettiin oikeelle, Poju pysähty ja yritti kääntyä takas, pyöritin sitä ja otin muutaman askeleen eteenpäin ja käänsin sen. Ravattiin vähän matkaa ja hidastin sen käyntiin. Kaarrettiin vasemmalle ja ravattiin risteykseen asti. Poju on tottunu menemään maantien kautta pois,joten siellä tuli ongelma eteen. En uskaltanu lähtee sen kanssa maantielle, joten pyörittelin sitä ja sain sen lähtemään takaspäin. Kaarrettiin oikeelle ja Poju käänty ympäri. Nooo tein pientä volttia ja se lähti erittäin laiskasti jatkamaan matkaa. Ravattiin pikku pätkä, Poju hiljenti vauhtia ja käänty takas. Siinä annoin sen kävellä pari askelta takaspäin ja käänsin sen ympäri ja jatkettin matkaa. Ravattiin pikku pätkä ja käänsin sen mehtätielle. Käveltiin sitä pitkin alatielle. Menin ton pätkän ilman jalustimia. Alatiellä ravattiin, ylämäkee  hiljensin vauhdin ja käveltiin katokselle. Tulin selästä pois ja otettiin siltä kamat pois. 

 
Tänään Poju meni Joensuussa raveissa. En ollu mukana,koska oon Ylläksellä. Hilja laitto ton kuvan mulle Pojusta. Poju oli kuulema juossu hyvin. Aika ja sijoitus löytyy ravit sivulta. 

Viikonloppuna en käy hevosten luona. Viikolla käyn ratsastamassa Pojulla koulun jälkeen :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti