Mun ja Pojun ratsastuslenkit OSA 7 ja 8

Heiii kaikki!

En oo ehtiny päivittämään blogia nyt  vähään aikaan, koulussa koeviikot ja muutenki ollu kiire.. Tässä oon ollu vähä niiku kipeenä ja päätin raahata itteni tietokoneen äärelle ja päivittää blogin.


OSA 7

Öööäääh millonkaha mä ratsastin sillä...
Joo en muista päivää mut muistan lenkin :D Se oli muistaakseni sade päivä ja menin hevosten luo koulun jälkeen.. Muistan ku Tuomo soitti mulle ennen 4 ja kysy että aiotko tulla ratsastamaan tässä vesisateessa. Vastasin siihen "kyllä". Kaivoin sadevaatteet esiin ja lähin hevosten luo. Otin Pojun tarhasta ja vein sen katokselle. Varustoitiin se ja lähin ratsastamaan sillä. Menin maantielle sen kanssa, risteyksessä hetken aikaa pyörittiin ja käytiin keskustelua siitä että mennäänkö myö maantielle vai ei.. Lopulta Poju anto periks ja suostu lähtemään maantielle. Ei yrittäny sen jälkeen kun vain kerran kääntyä takas. Kehuin sitä kun päästiin Lahentielle. Vettä tuli maahan asti ja Pojuki oli märkä siinä vaiheessa. Mentiin lahentietä pitkin ja edessä oli talo... Huomasin että talon pihamaalla käveli joku, Poju huomas sen myös. Poju pysöhty ku seinään ja tuijotti 10sekunnin ajan talolle päin.. Tunsin miten sen sydän hakkas tuhatta ja sataa :D Alko siinä vähän naurattamaan. Poju oli sitä mieltä että meijän pitää ehottomasti kääntyä takas! Minäpä olin toista mieltä ja siitä synty seuraava ongelma tilanne. Poju pyörähti ympäri ja minä vedin toisesta ohjasta ja sain sen oikeeseen suuntaan. Poju hyppi pystyyn samaan aikaan ja kohta se taas tuijotti talolle päin vaikka siellä ei näkyny enää mitään. Poju pyörähti uuvelleen ympäri ja hyppi pystyyn. Hetken päästä sain sen menemään eteenpäin ja kohta pyörähettiin ympäri.. Sain sen jatkamaan matkaa, Poju kuuli tai näki mukamas jotain ja hypähti eteenpäin kauheella vauhilla. Samalla sekunnilla vetäsin ohjista ja se rauhottu. Poju oli ku lentoon lähössä koko matkan ajan. Käveltiin ylämäen päälle ja annoin Pojun ravata vähän matkaa. Voin sanoo että keventäminen oli aika vaikeeta kun märät vaatteet päällä :D Kaarteenperäntielle asti mentiin suurimmaks osaks kävellen mutta välillä annoin sen ravata. Käännyttiin takas ja ravailtiin välillä. Tältä reissulta mulla ei oo kuvia, koska keli oli sen verran huono ni en ruennu puhelinta kaivamaan taskusta. Lahentiellä on vieläkin kauheen iso vesilammikko ja Poju haluaa joka kerta haistella sitä :D Köpöteltiin maantielle ja tultiin tallille. Poju lähti ilman ongelmia mun kanssa vielä alatielle. Ravattiin alas, ei ollu ongelmia paitsi kun keventämisessä :D Käänsin Pojun ja ravattiin takaspäin. Kävelytin sitä jonkun matkaa ja ratsastin sen katokselle.

OSA 8 

Tämän päivän muistan ja se oli sunnuntai. Keli oli tällä kertaa hyvä. Menin tallille ja otin Pojun tarhasta, anto hyvin kiinni kun oli veräjän luona valmiina. Vein sen katokselle ja laitoin sille suitset. Hanne kokeili sille toista satulaa, muuten se ois ollu vissiin hyvä mutta vyö oli liian pitkä. Laitettiin sittenkin sille se aikasempi satula. Tuomo lähti Vipin kanssa mukaan, kävin auttamassa sen valjastuksessa. Laitoin kärryt kiinni. Sitä rintaremmin laittoo minä en muista, Tuomo neuvo toisella puolella miten se "solmitaan" aisaan.. Menin toiselle puolelle enkä muistanu enää :D Päästiin sen jälkeen lähtemään. Poju pyöri taas siinä risteyksessä ja Vippi meni eelle, sen jälkeen suostu lähtemään. Köpöteltiin maantietä pitkin, Poju oli laiskalla tuulella. Jäätiin Vipin jälkeen muutama metri. Välillä saatiin se kiinni. Nyt ei ollu mitään ongelmia eikä se yrittäny kääntyä takas. Lahentiellä ravattiin ylämäet mut muuten me käveltiin. Lahentien päässä käännyttiin vasemmalle, siinä Poju vähän kyseenalaisti mutta sain sen kävelemään. Siinä tuli väli matkaa Vippiin. Käveltiin kaarteenperäntietä jonkun matkaa ja tien vieressä oli hevosia tarhassa. Poju kahto niitä korvat hörössä ja tuntu siltä että kohta saan kyytiä.  Mentiin vielä vähän matkaa ja käännyttiin yhelle tielle. Mentiin yhen talon ohi pellolle, jossa on "radan" tapanen ajo lenkki.  En osaa selittää mutta kumminki, Tuomo anto Vipin ravata ja Poju tais innostua. Se oikas mutkissa ja yritti tehä jotain pukin tapasia ja viskeli päätä. Tuntu välillä siltä että kohta tipun täältä. Ravattiin kahesti pellon ympäri ja lähettiin takas tallille. Poju sai meno haluja ja mentiin eellä. Ne samat hevoset oli tarhassa ja tällä kertaa ne höris meille. Poju kahto niitä hirmu tarkasti. Matka takas lahentielle suju hvvin, ei ollu ongelmia. Lahen tiellä kävelytettiin niitä ja yhessä kohtaa hölkkyytettiin niitä. Vippi näytti siltä että se ei ois halunnu ravata :D Tultiin maantielle ja loppumatka meni hyvin. Tulin selästä pois ja otin kamat Pojulta pois. Annoin mellaveden sille ja vein sen karsinaan. Hanne toi muistaakseni Vipin talliin. Laskin vedet sankkoihin ja menin Vipin karsinaan silittelemään sitä. Tältä reissulta on kuvia.


Perjantaina ois vissiin tarkotus mennä hiitille.

Nipsuuu♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti