Paarmojen seassa

 Tänään menin hevosten luo yhen aikoihin. Soitin Tuomolle ja kysyin etttä missä se on ku sitä ei näkyny missään.. Se oli jonkun kanssa vissiin rehun teossa, oli unohtanu et meijän oli tarkotus ajaa tänään. Noh päätettiin sitten että ajan Nipsun yksin ja huomenna ajetaan muut.


Otin Nipsun tarhasta ja harjasin sen. Laitoin sille suitset ja valjaat. Sitten tuli vasta mieleen et miten saan mahavyön tarpeeks kireelle kun Tuomo yleensä kiristää sen.. No sain sen kireelle ainaki se tuntu sille. Laitoin kärryt perään ja laittelin remmit aisan ympärille. Päässä heräs taas kymysys.. mitenkähän tämä lähtö onnistuu katokselta, päästin Nipsun irti ja hyppäsin kärryille. Onneks Nipsu lähti hitaasti katokselta niin ehin.


Mentiin Nipsun kanssa alatielle, kohta oli paarmoja joka puolella ja ne oli meijän kimpussa loppuun asti.  Nipsu ois halunnu kauheesti ravata mutta meijän piti tehä kävelylenkki. Se kipitti kauheeta kyytiä mentiimpä me tallilta pois päin tai takas tallille. Toisinaan Nipsu taas käveli hitaasti ja rauhallisesti. Me käytiin kävelemässä myös pellolla, voi kauheeta miten paljon Nipsu pelkäs pellolta toiselle menemistä. Tallille päin mentäessä ylämäessä oli joku kuoppa jota se kahto joka ikinen kerta ja otti siinä sivuaskeleita ja ravia :D Tehtiin n. tunnin lenkki ja Nipsu toimi super hyvin.


Ajoin Nipsun katokselle ja otin siltä kamat pois. Harjasin ja silittelin sitä ja tein sille mellaveden. Juotin sen sille ja vein sen vihreeseen. Pipsa höris tarhasssa kun näki että vien Nipsun vihreeseen. Vippi taas kahto mua sillä tavalla ku se ois suuttunu mulle. Yritin ottaa siitä kuvia mut se käänti aina takaosansa mua päin :D Vein Nipsulle vesisankon tarhaan ja laitoin sähkön päälle. Vippi ja Pipsa sai heinät ja silitykset ennenkö lähin kottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti