Reeniä ja hiittiä

Moikka!

Perjantain ratastus peruuntui kun Tuomo ei ollu kotona. Kävin antamassa hevosille heinät eilen iltapvllä. Hoidin Vippiä ja pussailin sen kanssa ennekö annoin niille heinät . Annoin niille siinä heinät ja olin jonkun aikaa vielä siinä niitten kanssa ja silittelin Vippiä. Sitten alko ripsimään vettä ja kohta sitä tuli kaatamalla. Soitin Tuomolle ja kysyin että mitenkä päin nämä loimet menee näillä ku en muista. Otin ensin Vipin loimen ja siinä meni muutama minuutti ennenkö sain sen sille. Sitte laitoin Nipsulle ja Pipsalle loimet ja jäin niitten kanssa katokseen. Olin n. 5 min varmaan niitten kanssa siellä ja päätin lähtee kottiin syömään. Tässä muutama kuva eiliseltä:















Sunnuntaina menin hevosten luo iltapvllä. Minä ja Hanne ajettiin Nipsulla ja Tuomo ajo Pipsalla. Hanne otti Nipsun tarhasta. Valjastettiin Nipsu ja ooteltiin että Tuomo saa valjastettua Pipsan. Laitoin sekin kiinni ja Hanne päästi Nipsun irti ja hyppäs kyytiin sen jälkeen. Tuomo päästi Pipsan irti ja Pipsa syöksy eteenpäin eikä suostunu peruuttamaan. Katottiin Hanne kanssa ja pyöriteltiin Nipsua. Hilja meni Tuomon kaveriks ja jotai se Pipsa siellä pomppi ennenkö se lähti katokselta. Käänsin Nipsun maantielle ja jatkettiin sitä pitkin. Kohta se Pipsa tuli perästä, köpöteltiin lahentielle ja Pipsa meni meistä eelle. Nipsu oli alkumatkasta laiskan olonen..Hölkkytettiin niitä välillä mutta suurin osa matkasta käveltiin. En uskaltanu ajaa Nipsua Pipsan rinnalle kun Pipsa sai välillä aina jotain sätkyjä. Mentiin kaarteenperäntien kautta sille mehtätielle. Nipsu repi lehtiä ja oksia minkä vaan kerkes. Siinä vaiheessa Nipsua sai vähä jo pidätellä. Matkan teko suju hyvin, Pipsa hirnu yksinään eellä :D Tultiin risteykseen ja käännyttiin vasemmalle, Nipsu näki kuusien juurella mukamas jotain.. Ohitettiin Pipsa ja yks talo, Nipsu pelkän kaivoo ja muitaki asioita siinä pihassa. Heinä oli kasvanu kauheesti, mietin että missähä se tie menee.. Nipsu yritti repiä kukkia ja heinää huonolla menestyksellä. Käännyttiin pellolla takasi, siellä oli kauris ei eka tajuttu sitä :D Onneks Nipsu ei säikähtäny sitä vaan jatko kiltisi matkaa. Yritin ohjata Nipsua ja väistellä oksia mitä Nipsu repi :D Takastulo matkalla ei oikeestaan tapahtunu mitään. Köpöteltiin kaarteenperäntielle ja siitä lahentielle ilman ongelmia. Ne vasikatkaa ei ollu onneks aidan varressa niin ohitettiin sekin kohta rauhallisesti. Tultiin tallille ja käytiin vielä alatiellä. Hölkkyytettiin niitä, Nipsu ravas tosi hyvin ja se jopa tuntu oikeelta ravilta. Ei laukannu kertaakaan ja meni semmosta sopivaa vauhtia :) Kävelytettiin takas tallille ne, ajoin Nipsun katokselle. Otettiin siltä kamat pois Hannen kanssa. Harjattiin se ja Hanne juotti sille mellaveden. Minä meni harjaamaan meijän prinsessaa eli Vippiä, kun se oli riehunu jotai tarhassa ja oli ihan kurassa :D Vietiin Nipsu tarhaan. Tältä reissulta ei oo kuvia



Hiitillä Vieremällä Vipin kanssa


Eilen iltapvllä neljän aikaan lähettiin Vieremälle hiitille. Vippi meni autoon hyvin. Noo matkalla Vippi paukutti jalalla lattiaa, kun se joutu olemaan yksin.. Välillä tuntu siltä että kuulo lähtee :D Paavo ajo Vipillä hiitin, otettiin se kyytiin kylältä. Sitten se paukuttaminen taas jatku... Mun piti mennä semmosesta pienestä välistä Vipin luo ja antaa sille heiniä. Oli iha hirveetä olla siellä takaosassa kun auto liikkuu :D Tultiin Vieremälle ja valjastettiin Vippi. Vippi näytti radalla iham hyvältä mut Paavo sano et se ei ollu yhtä hyvä kun viimeks.. Eli Vippi ei menekkään juhannuksena opetuslähtöön. Se ajo Vipillä yhen hiitin ja Tuomo kävelytti sitä ja toi katokselle. Otettiin siltä kamat pois, annoin mellaveden sille. Laitettiin loimi ja kuletussuojat sille. Vein Vipin autoon ja annoin heiniä sille.



Keskiviikkona mun ois tarkotus mennä ajamaan





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti