Hiittiä, metsäretkeä ja reeniä

Nyt ois sellane hetki että ehin istua tietokoneen ääreen ja pystyn keskittymään postauksen kirjottamiseen. Jos oikein oon muistellu ni kolmelta kerralta kirjottamatta. Oon käyny nyt monena päivänä hevosten luona. Koulu ei vielä oo kärsiny ja kohta tää viikolla ajaminen loppuu multa ku tulee pimee aikasemmi. Matikan kokeesta 7, ois voinu mennä paremmin mut oon tyytyväinen. Huomenna ois enkun kokeesta eka osa, siihen oon yrittäny lukee iltasin. Perjantaina lähen Kuusamoon ja oon siellä 5 päivää. Ensviikon keskiviikkona meen ajamaan ja 7.10 on ne näyttelyt Kuopiossa ja se oon vissii minä joka sen siellä esittelee. Opetuslähtöki on tässä kuukauden sisällä Pipsalla. Mutta nyt kerron jotain näistä päivistä...25.9. Sunnuntai     Hiitti Haapakummun radalla

Menin 10 hevosten luo, otin eka Pipsan katokselle, harjailin ja laitoin kuletussuojat sille. Pipsa meni suht hyvin autoon ja sen jälkeen oli Vipin vuoro, harjasin sen ja laitettiin kuletussuojat sille. Lähettiin sitten kohti haapakummun rataa. Otin siellä hepat pois autosta ja aloin valjastamaan Pipsaa. Tällä kertaa laitettiin sen häntään joku remmi, häntä piti letittää ja laittaa se remmi kiinni kärryihin. Saatiin valjastettua hevoset ja Tuomo päästi meijät irti. Pipsa oli kyllä paineissa, sai pidellä ihan kunnolla. Lämmiteltii muutama kierros hölkässä ja sen jälkee otettiin hiitti. Pipsa meni tosi hyvin ja mentiin opetuslähtö vauhtia. Kävelytettiin ja hölkkyytettiin niitä vielä hiitin jälkeen ja ajettiin sit katokselle. Otin Pipsalta kamat pois ja annoin mellavedet molemmille. Laitoin loimet ja kuletussuojat sille, takajalkoihin ne sai kylmäysjutut. Sen jälkee hepat autoon ja takas tallille.


26.9. Maanantai      Nipsun kanssa rymyämistä


Nyt ei menty tarhassa ympyröitä ja voltteja vaan päätin käyä sen kanssa maastoilemassa. Hermoilua oli taas selkään nousussa mut ehjin nahoin lähettiin katokselta. Lähin alatielle sen kanssa, kävelytin puoleen väliin ja sen jälkee hölkättii, oli vähä ravin ja laukan välillä. Pellon kautta mentiin tielle, kiivettiin ylämäki ylös ja käytiin tutkimassa yhtä tietä. Ei siellä ollu mitää ja käännyttiin takas. Nipsu oli taas hirmu ahne.. Menin pellolle takas, ei menty kyllä suorassa mutkiteltiii kauheesti :D Tultiin lahentielle ja kiivettiin mäki ylös ja poikettiin mehtätielle. Nipsu repi oksia ja vattuja mukaan, siellä oli ihan mukavaa ratsastaa. Lahentielle takas ja käytiin vielä yks mehtätie tutkimassa ennenkö lähettiiin takas tallille. Nipsu oli tosi reipas ja rennon olonen ♥ Mentiin yhtä mehtätietä pitkin maantielle ni ei tarvinnu pitkää matkaa mennä maantiellä, Nipsu kipitti kauheeta kyytiä tallille. Tuomo laitto Nipsun kiinni ja tulin selästä pois.


27.9. Tiistai       Mäkitreeniä ja kipitystä


Aattelin eka että vois ajaa Vipillä mut sit sain tietää et ajetaan maantiellä ni aattelin ajaa Pipsan :D Valjastelin Pipsan siinä ja supateltiin ennen lähtöö. Mentiin siis maantielle eka, Pipsa oli aika reipas jo heti alussa mut silti Vippi meni eelle. Lahentiellä mentiin rinnakkain ja peräkkäin, Pipsa oli sellane ihan perus, ei säikkyny eikä tehny mitää muutakaa ylimäärästä. Päätettiin käyä peikkometässä pitkästä aikaa. Pipsa pisti kävelykaasun täysille ja köpöteltiin eellä aina välillä. Tuntu välillä siltä että Vippi juoksee meijän yli ku se rymisteli tulla takaa :D Oon oppinu väistämään ja antamaan tilaa jos se tulee kauheella vauhilla takaapäin. Tultiin oulunmäentielle ja jatkettiin sitä pitkin, se on mutkanen ja mäkinen tie. En ollu ite aikasemmin käyny siellä, kipitettiin Pipsan kanssa eellä mäkiä ylös alas. Käytiin melkei rytkyntiellä asti kääntymässä ja samaa ylös alas menoa takas. Pipsa alko kastumaan sieltä täältä, se oli yllättävän reipas ja ei kurkkinu taakse että missä Vippi on. Koko loppumatkan Pipsa oli reipas ja rento, siinä ei mitää ihmeellistä tapahtunu. No sitte siellä lahentiellä Pipsa pomppas sivuun yhtäkkiä, kun joku ihminen tuli mutkan takaa. Selvittiin just ja just hengissä sen ohituksesta, se ois voinu vaikka syyä Pipsan :D Peltoja pitkin köpöttelimme tallille, alko jo pikku hiljaa hämärtämään. Otin Pipsalta kamat pois ja otettiin hepat sisälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti