Pukittelua pukittelua

Moikka!

Blogin puolella on ollu nyt vähä hiljasta, mulla oli vapaata n. viikon ajan hevosten ajusta, koska Pipsalla oli se jalka kipee ja sitte lähin loppuviikoks Jyväskylään. Kyllä oli iha liikaa tämä tauko mulle, kauhee ikävä oli hevosia. Uskonnon esseestä n. 1/3 liittyy näihin hevosiin, aiheena on mitä oma hyvä elämä sisältää..

Perjantai iltana soiteltiin Tuomon kanssa, oli ajanu Pipsan ja oli vissiin ollu paineita Pipsalla, kun oli pukitellu ja tehny sivuloikkia.

Tänään menin kahen aikaan hevosten luo. Otin Pipsan tarhasta, tultiin erittäin hitaasti katokselle. Harjailin sen, laitoin pumpulit ja valjastin sen. Kuolaimia se ei millään taaskaan meinannu ottaa suuhun. Laitettiin vielä potkuremmi Pipsalle ennenkö Tuomo päästi meijät irti. Jo heti alussa se näki jotain jolle piti töristä ja mukamas pelätä sitä mikä siellä nyt ikinä olikaan. Lähettiin alatielle köpöttelemään ja Vippi meni meistä paremmalla eelle. Siinä vaiheessa Pipsa oli vielä ihan normaali ja Tuomo sano että tuo on iha eri hevonen ku perjantaina. Mentiin peltoja pitkin yhelle tielle ja käytiin kääntymässä risteyksessä. Köpöteltiin takasi alatielle ja annettiin niitten hölkätä. Nooh Pipsa alotti pukittelun samalla sekunnilla ja samalla repäs sekin auki. Se veti pään alas ja pukitteli monta kertaa peräkkäin. Yritin käskee sitä eteenpäin ja samalla vetä vuorotellen ohjista. Jäätiin Vipistä aika paljon jälkeen mutta saatiin se ylämäessä kiinni. Lähettiin uuvelleen alas ja annettiin niitten hölkätä. Pipsa alotti taas pukittelun, välillä mentiin pukkilaukkaa, siinä välissä tuli yksittäisiä pukkeja. Yhessä vaiheessa tuntu siltä että se pomppii paikallaan. Vippi meni jo kaukana eellä ja me tapeltiin siitä että pukitellaanko vai ei. Kun saatiin Vippi ja Tuomo kiinni ni totesin Tuomolle " jos minä vaan loppuun asti pysyn kyyvissä ni ihme on" . Välillä pukittelun ja ohjien vetämisen yhteydessä tuntu siltä että kohta minä tipun täältä. Käytiin käääntymässä samassa paikassa ja huomasin että Vippi oli tiputtanu takakengän. Seuraavilla kerroilla Pipsa ravas kunnolla muutamaa pukkia lukuun ottamatta. Kolmannella kerralla hölkkyytettiin alas ja kävelytettiin ylös. Ajoin Pipsan katokselle ja otin siltä kamat pois. Harjasin sen, laitoin loimet ja annoin mellaveden. Tuomo laitto sille kylmäysjutun takajalkaan ja vein sen tarhaan.

Huomenna Pipsa lähtee käymään klinikalla. Näillä näkymin ajetaan keskiviikkona ja Nipsun ratsastan myös varmaanki tällä viikolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti