Ratsastuspainotteinen viikonloppu

 29.10. LAUANTAI

Ratsastin Nipsun ja Tuomo ajo samalla Pipsan. Sain varustoitua Nipsun ja lähettiin maantietä kohti. Nipsu oli suht reipas vaikka vähän häijy, yritti näykkiä Tuomoo. Siitä huomas että se jäi tahallaan perälle että saa pelotella Tuomoo, en saanu sitä menemään eelle. Pipsa katteli taas vaihteeks postilaatikoita ja kaikkee muuta mukavaa matkan varrella. Onkoha mulla dementia vai miks en muista tarkkaan eiliseltä mitään :D Pääosin muistan ja sen että miks ei voitu tehä pitkää lenkkiä. Käytiin kääntymässä kaarteenperäntiellä, Nipsu jatko vaanimista. Nipsu ravas aika hyvin lahentielläköhän me niitä juoksutettiin, niin se tais olla. Välissä pukkeja, nyt ne on alkanu jo tuntumaa ku meinaa tasapaino olla itellä hakusessa sillo. Pellolla ei voitu juoksuttaa niitä ku oli niin pehmeetä ja märkää, pikku matka laukattiin Nipsun kanssa. Alatielläki myö mentiin laukalla, yhessä vaiheessa teki pukkisarjan, jos ois jatkanu sitä rataa ni en ois kauaa ollu selässä. Lähettiin uuvelleen maantielle, Tuomo huomas että Nipsulta oli pudonnu etukenkä ni käännyttiin vähän matkan päästä takas. Mentiin katokselle, otin Nipsulta kamat pois ja tein kaiket muut perusasiat sille.30.10. SUNNUNTAI

Ihanata ku kelloja siirrettiin, sai nukkua tavallaan enemmän. Mut yks huono puoli tässä oli, en pääse enää iltasi ajamaan ku on pimeetä. Vierotusoireita saattaa tulla hevosista mut kyllä mä aattelin viikolla käyä niitä kahtomassa. Tänään tavallaa vähä jännitti että miten Pipsa toimii ku tarkotuksena oli ratsastaa sillä. Toinen kerta ku sen selässä ollaan ja ekalla kerralla ratsastin vaan muutaman metrin sillä. Hain satulan valjashuoneesta, Pipsalla alko toinen korva roikkumaan ja sen ilme oli mahtava, se haisteli satulaa vähän aikaa ennenkö laitoin sen sille selkään. Kuolaimet anto ihmeen hyvin laittaa, suitsia piti vähä pienentää Nipsun jäliltä. Tungin turvaliivin toppatakin alle, olo oli rento ku rautakanki. Pääsin Pipsan selkään ja se vähän säpsähti sitä. Tuomo päästi meijät irti, lähettii vauhilla siitä mutta kyllä se rauhottu. Pyörittiin siinä hetki ja päätin että lähen ratsastamalla lenkille. Pipsa tuntu jännittyneeltä ja kipitti kauheeta kyytiä. Tuomoki sai Vipin valjastettua ja päästiin lähtemään maantielle. Päätetiin kiertää järvi, luotan Pipsaan vielä 100%, joten uskalsin lähtee sinne. Autoja se ei pelänny, ois kävelly niitten ohi muttaku Vippi lähti aina ravaamaan. Totesin Tuomolle että Pipsalla on mahtava ravi. Tosi helppo keventää ja muutennii olla siellä selässä. Arvelutti vähä se ku sillä ei ollu lappuja mut ei se keksiny mitään. Muutamia haamuja siellä täällä, pari koiraa ja vesilammikoita. Välillä ravissa se takapäällä jotai teki mut ei onneks pukitellu. Pidättää ei kunnolla voinu ku se ei tykänny kuolaimista ja alko nyhtämään päätä. Pohkeitakaa en kokeillu vielä tällä kertaa. Välillä ravattiin, muuten käveltiin. Postilaatikoitaki se kahteli jonnii verran. Kyllä oon tyytyväinen Pipsaan, en ois uskonu että noin hyvin menee ♥ Ratsastin sen katokselle, selästä pääsin hyvin alas. Otin siltä kamat pois ja annoin olla sen päitset kaulalla ja touhuta siinä samalla ku laittelin loimet sille ja annoin mellaveden.

Sunnuntai aamuna alotan Nipsun ratsastuksella ja sitten käyää Pipsan kaa jossai köpöttelemässä. Lauantaina meen Kuopioon ni en pääse ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti