Oikeeta reunaa

 Moikka taas kaikille!

Blogin ulkoasua oon jaksanu jonkun verran tehä ja työstää eteenpäin. Ei se vielä ihan valmis oo mutta jonkun verran saanu sitä tehtyä. Ei se mitenkää hirveen helppoa oo.

Viikolla olin linja-autossa todistamassa Tuomon ja Vipin metsäretkiä. Vippi säikähti/pelkäs linja-autoo, aika isolta se loikka näytti ojan yli sinne metikköön. Katoin että pyssyykö Tuomo kärryillä vai ei, jos se ois sieltä lentäny ni oisin saattanu lähtee siitä linja-autosta sitte. Kahen puun välistä ne oli menny ja risukon läpi tulivat takas tielle.

Pipsaki oli viikolla käyny ojan penkalla, näin vaan jälet eilen. Oli säikähtäny vastaan tulevaa autoo.

19.11. LAUANTAI

Tämä päivä alko hevosten ulos viennillä ja karsinoitten puhistuksella. Laiteltiin Hiljan kaa hepoille loimet ja vein ne sitä mukaa tarhaan. Sen jälkee tarjouduin vapaaehtosesti puhistamaan karsinat. Nipsun karsina oli kaikista työläin.

Iltapvllä palasin hevosten luokse, liikutin Nipsun. Mietin koko aamun ajanko vai ratsastanko, mutta valihin ratsastuksen. Keli ei ollu maailman paras mutta vältti. Selkään meno tuotti ongelmia. Nipsu astu kahesti mun jalan päälle hokkikengällä, sillon se vähän tuntu mut ei siihen jälkee jääny. Nipsu hermoili kauheesti, joten käännettiin se toistepäin katokseen. Pääsin lopulta selkään, ois voinu luulla että vauhilla lähetään mutta Nipsu lähti mahollisimman laiskasti.  Mentiin ensin lahentielle kävelemään ja lämmittelemään lihaksia. Nipsulla ei kylläkään ollu mihinkään kiire. Sieltä ku selvittiin alatielle ni oli menny yli puol tuntia. Alatiellä ravailtiin, olosuhteisiin nähen Nipsu meni aika hyvää ravia. Pikku pätkän annoin laukata, mutta muuten mentiin sitä hidasta ravia. Kahesti käytiin alhaalla, vikalla kerralla käveltiin tallille. Selästä pääsin pois ihmeen hyvin. Otin Nipsulta kamat pois, laitoin loimet ja mellaveden.

                                                    20.11. SUNNUNTAI

Otsikko viittaa tähän päivään. Sain valita ratsastanko vai ajanko Pipsalla. Aattelin ratsastaa ku kerta järvi kierretään. Yks Tuomon tuttu tuli ajamaan Nipsun. Neuvoin sille valjastusta jonkun verran ja saatiin Nipsu porukalla kärryjen eteen. Pipsaki meinas hermoilla selkään menon kanssa mut ei yhtä pahasti ku Nipsu. Vippi meni yllätys yllätys taas eellä suurimman osan matkasta ja Nipsu mateli tulla porukan perällä. Autojen ohitukset meni hyvin, lasten ohitus meinas olla ongelma.  Vippi ei ois halunnu mennä niitten ohi mutta ravilla mentiin kuiteskii. Pipsaki niitä vähän kahteli hölmönä. Kaarteenperäntiellä alettiin menemään Pipsan kanssa oikeeta reunaa. Se vänkäs koko ajan sinne, ensin se oli menossa jollekki pellolle, sanoin Tuomolle " aateltiin käyä uimassa jäissä". Sen jälkeen se käänty kahtomaan jokaselle oikeella puolella olevalle sivutielle ja lähti hiipimään sinne. En tiiä miks mut tallille asti se sitä teki. Yhtä vasemman reunan risteystäki käytiin kahtelemassa mutta sinne ei menty. Postilaatikoille piti töristä ku mentiin eellä. Lahentien kautta tallille. Postilaatikot piti kiertää puun takaa.  Tiellä tuli vastaan auto ja mentiin Pipsan kanssa eellä. Ohi ei voitu mennä vaan täyskäännös toiseen suuntaan ja ojan kautta Vipin ohi Nipsun eteen. Sitten vasta voitiin mennä ohi. Selvittiin tallille ja hoitelin Pipsan karsinaan.

Hepoilla on nyt viikon tauko, en ois muutenkaa menny ensviikonloppuna ajamaan ku oon sillon Oulussa. Viikolla yritän käyä hevosten luona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti