EHEH iski

EHEH = En halua ei huvita

Aamulla kello soi klo 5.30 ja raahauduin alakertaan kahville. Siinä laittelin vaatteet päälle ja 7 aikaan menin tekemään hepoille lettejä. Vippi oli ensimmäinen uhri, Nipsusta tuli nätti ku tein sille etuharjaan letin ja Pipsa oli viimenen uhri. Lastattiin hevoset ja tavarat, haettiin mun äiti vielä mukaan ja 8 jälkeen oltiin menossa kohti Jyväskylää.

11 aikoihin saavuttiin Killerin raviradalle, saatiin vierekkäiset katospaikat, seuraneiti sai olla keskimmäisenä. Nipsu valjastettiin ensin, opetuslähtö oli ennen nuoret-lähtöä. Tuomo lähti Nipsun kanssa, kohta äiti ja Aleksi totes " oliko tuo Nipsu, jos oli ni vauhtia näytti olevan". Nipsulla meinas olla vissiin vähän paineita. Tuomo tuli katoksille, Nipsu oli yrittäny potkia. Äkkiä sidottiin häntä kiinni, jonka jälkeen oli kuskin vaihdos. Lähettiin kahtomaan tuleeko sieltä hyväksytty vai hylätty suoritus. Nipsu meni hirmu hyvää ravia, en oo pitkään aikaan nähny Nipsun ravia sivulta päin katottuna. Niin se Nipsu juos hyväksytyn opetuslähön yhellä laukka pätkällä. Nipsu ei siinä ehtiny paljoo kävellä, koska kärryt piti saaha Pipsalle.

Nopeesti vaihettiin kärryt ja lähin kävelyttämään Pipsaa. Siinä vaiheessa se tuntu hyvältä ja että saattas jopa juosta ihan hyvin.. Kuskin vaihos onnistu jotenkii, ei ihan kympin arvosesti. Sitte oli se totuuden hetki eli nuoret-lähtö. Katoin Vippiä ja totesin äitille " ei tuo Vippi näytä siltä, että juoksis tänää kovaa ". Pientä häslinkiä oli Pipsan sekin kanssa, hetki piti muun porukan ootella. Heti ekana se radalla laukkas ja oli muutenki hirmu vänkyrä. Lähtö palautettiin kahesti, joka kerralla Pipsa jäi porukan perälle. Kolmannella kerralla lähtö onnistu ja siinä vaiheessa totesin, että ei tuo Pipsa juokse mihinkää, ei se noi hidas voi olla. Se ihan selvästi etti Vippiä, sitten ku se sen löys muitten seasta niin se kipitti juosta Vipin kiinni. Jani ajo Pipsan Vipin rinnalle ja siihen se matkan teko tyssäs, sunnuntai ajelulle päätti hepat lähtee. Varmaa päättivät porukalla, että nyt ei muuten juosta. EHEH iski molemmille, muut lähön suokit juos puol kierrosta eellä.. Siinä vaiheessa oli peli menetetty, alko naurattamaan. Ei niillä ollu mihinkään kiire. Huippuaika tuli todellakin... Molempien suoritus hylättiin.. Kuskin vaihos lähön jälkeen onnistu hyvin.

Nyt ollaan viisaampia eikä ilmoteta niitä samaan lähtöön. Niin, kukahan se tallin paras hevonen olikaan tän päivän perusteella :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti