Ensin kovaa sitten laiskasti

 LAUANTAI

Tää oli se päivä, kun otettiin vetoja maantiellä eli mentiin kovempata, otsikon eka osa siis.. Valjastelin Pipsan ja lähin sitten Vipin perään, kun ne pääs lähtemään. Aleksilla ja Nipsulla oli vähä vauhikkaampi lähtö katokselta. Lähettiin nyt eri suuntaan maantietä pitkin, hölkättiin jonkun matkaa, jonka jälkeen käveltiin. Koko matka oli oikeestaa ravi-käynti-ravin tapasta. Päästiin Pipsan kanssa porukan eelle eikä päästetty enää sen jälkee muita eelle. Välillä Pipsa sai sätkyjä, esim postilaatikoista.. Auton ohitus suju paremmin ku mitä ootin, koska mentiin eellä. Pipsa oli keskitty paremmin ku laitettiin laput sille takas. Takaspäin tultiin kaks pätkää reippaammin, ei se Vippi meistä päässy eelle, Nipsuki tuli tosi hyvällä ravilla perässä. Käytiin alatiellä kävelyttelemässä niitä, jonka jälkee hoideltiin ne takas tarhaan.


Vippi ja Pipsa ilmotetaan näillä näkymin nuorten lähtöön Jyväskylään, Nipsu ehkä opetuslähtöön.


 SUNNUNTAI

Toinen osa otsikosta viittaa tähän päivään, ku porukka oli laiskemmalla tuulella. Vipin ja Pipsan kanssa kierrettiin järvi. Ratsastin Pipsalla, heti alkumatkasta se alotti mörköjen kattelun. Poikittain keskelle tietä ja katse taaksepäin. Kaikki urat ja sivutiet kiinnosti kamalasti, yritti se mua sinne aina viiä mutta käännyttiin pois. Kaarteenperäntiellä Vippi meni vapaana mun ja Pipsan eellä ja Tuomo käveli Vipin eellä vähän matkan päässä. Tuomo käveli lahentielle ja hävis Vipin silmistä, joten otettiin sitte ravilla Tuomo kiinni. Oli se aika huvittavan näköstä, ku se vaelti laidasta laitaan vapaana. Pipsalla alko kävely vauhti kiihtymään, jonku kohtauksen sai lahentiellä, syöksy eteenpäin ja sähelti siinä. Loppumatka tallille suju hyvin ja laitettiin ne talliin.


Päätinpä kokeilla mennä Nipsulla ilman satulaa ja voin sanoo että huomenna en istu. Sen säkä ja selkäranka tuntu iha hirveeltä. Selkään menossa ei ollu ongelmia, alamäessä itellä tasapaino ongelmia, joista selvisin. Nipsuki oli laiskahko mutta loppumatkasta ei enää. Kierrettiin sellane lenkki, ei ollu kauheen pitkä. Siellä ei ollu ongelmia mutta maantielle ku laskeuduttiin ja auto tuli takaapäin ni ravilla mentiin aika reippaasti. Pitelin kaksin käsin harjasta kiinni ja yritin pysyä selässä. Jarrutki oli hukassa mutta tallin risteyksessä ihme kyllä alko jarrut toimimaan. Ratsastin sen katokselle ja hoitelin sen talliin.


Keskiviikkona mulla alkaa loma ja torstaina ajetaan.


Näin meilläpäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti