Vaihtelua peruslenkkiin

~Sen piti olla peruslenkki mutta jotai ihan muuta siitä kyllä tuli~

Viikolla en käyny hevosten luona, vaikka yks päivä kun linja-autosta ne näin niin olis tehny mieli jäähä siihen eikä oikeelle pysäkille. Taino oikeestaan keskiviikosta eteenpäin tuntu tolta.


Tänään pääsin hevosten luokse, pyydystelin Pipsan tarhasta ja keskustelin taas vaihteeks lähtemisestä. Kyllähä se perässä tuli katokselle ja sain valjastettua sen. Nipsulta oli pudonnu etukenkä, joten Tuomo joutu kengittämään sen. Valjastin Tuomolle Vipin valmiiks ja kävin laittamassa Nipsulle päävehkeet.

Päästiin lähtemään alatielle, Pipsalla ei kauheemmin ollu menohaluja eikä painanu ohjille. Pellolla ois halunnu juosta ja sillä tiellä missä ollaan yleensä hölkkyytetty. Nyt lahentielle siirtymisessä Nipsu ei päässy tönäsemään mua. Kaarteenperäntiellä kävelyteltiin niitä ja yhestä mutkasta lähettiin oikeelle. Tämä oli mulle ihan uus lenkki, hepat oli käyny jo kerran ainaki siellä. Varauduin siihen, että Pipsa kattelee ja keksii säikyttäviä asioita.

 Jonkun matkaa oltiin menty ja mutkan takana yks tuttu tuli hevosen kanssa vastaan. Onneks siinä oli sellane levikkeen tapanen tien reunassa mutta ei siitä kyllä mulle ja Pipsalle paljoo hyötyä ollu. Tuomo sai Vipin käännettyä sinne ja Pipsa näki sen hevosen ja lähti kun pussin suusta. Mentiin Vipin kärryjen yli, kuulin kauheen rusahuksen ja että joku musta osa lenti johonki. Samalla yritin saaha Pipsan rauhottumaan. Kuulin, että Aleksi kysy " aiotko sä tolla tallille takas päästä" ja käännyin kahtomaan taakse. Oltiin väännetty se rengas Pipsan kanssa ja nyt ne kärryt meni puoliks sivuttain Vipin perässä. Vippiä ärsytti ihan selvästi ja se katteli taaksepäin. Sillon ku mulla on GoPro mukana ni ei tapahu mitään ja sillon ku mulla ei oo sitä niin tapahtuu kaikki. Pitää rueta koko ajan pitämään kypärässä ni ei tapahu mitään. Pipsa oli ku lentoon lähössä, päästettiin se tuttu ohi risteyksessä ja Pipsa yritti lähtee perään, siinä vaiheessa tuntu ranteessa, että joku jänne varmaan tulee käestä ulos, kun jouvuin sen verran kovaa vetämään. (mulla on jännetupintulehus käessä), mutta en anna sen haitata mun ajamista/hevoshommia. Sen jälkeen Pipsa säikky vähän kaikkee ja yritti juosta koko ajan. Pään viskely ja repiminen lämmitti ainaski mun käsivarsia. Vippi ja Tuomo meni toista kautta sen tutun pihaan ja me kierrettiin maantien kautta. Ne väänti sitä rengasta, että päästään takas tallille. Nipsulta irtos toinen etukenkä siinä samalla, kun kävelyteltiin niitä.

Päästiin jatkamaan matkaa, mentiin Pipsan kanssa eellä, koska menohaluja oli. En muista millon Pipsa ois viimeks ollu näin hankala ja lentoon lähtevä. Yritin saaha sen pysymään käynnillä mutta se otti sitä päähän ja mallas kahelle jalalle nousemista, samalla ku viskeli päätä. Vippi tuli vähän kovempaa alamäessä takaa, ehittiin antaa vapaa väylä niille. Loppuun asti Pipsa jakso tarjota ravia ja lumilinkoa piti lopuks katella.

Otin siltä kamppeet pois ja vein sen talliin. Huomenna meen ratsastamaan kaikki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti