Kaiken näköstä

 Lauantaina ratsastin Vipin, että se sai kävellä perjantain startin jäliltä. Kun pääsin selkään ja lähettiin alatielle, niin ei se halunnu enää Pipsaa päästää eelle. Jos se yritti, Vippi meni puoliksi poikittain ja yritti ravata. Pellolla se päästi ne hetkeksi kävelemään vähän edempänä, mutta ennen toiselle tielle siirtymistä me otettiin johtajan paikka. Vippi oli aluksi vähän virkeä, mutta muuttu rauhallisemmaksi ja yritti saaha kuusenoksia irti. Siinä jäätiin sitten peränpitäjäksi, kun piti ehottomasti saaha kuusenoksa mukaan. Vippi alko viskelemään kamalasti päätä ja hinkkas päätä Tuomoa vasten. Vippi kahteli maisemia ja postilaatikoita ilman, että sai niistä jotain sätkyjä. Toisinkuin Pipsa joka kierti postilaatikot kahen metrin säteellä.


Autojen ohittaminen on alkanu sujumaan paremmin, nyt tällä kerralla pysähyttiin aina kun auto tuli vastaan tai meni ohi. Vippiä alko laiskottamaan, jäätiin aina kauheen kauas Pipsasta. Annoin sen hölkätä pitkin ohjin sen kiinni. Vippi keksi uuden jutun tällä reissulla, pysähty ojan viereen jos kuusen/männyn oksa oli lähellä tien reunaa ja kurkotti ottamaan siitä matkaevästä. Viitaperäntielle siirryttäessä alettiin jäämään koko ajan jälkeen, kun Vipillä meni puolet ajasta maisemia katellessa. Vippi ois halunnu myös lähtee jokaselle sivutielle, Pipsaki säikky kauempana eessä vissiin postilaatikkoa, ainaki siltä se näytti. Köpöteltiin loppumatka takasi tallille.

 Tänään otin vetoja Pipsalla selästä käsin, voin sanoo että olipaha haastava tapaus verrattuna Vippiin. Valmistauduin henkisesti siihen, että se tulee tekemään sivuloikkia ja kattelemaan kaikkea. Ratsastin ajosuitsilla, koska niissä on laput. Otin Pipsalla neljä vetoa, suurimmaks osaks mentiin kahen minuutin vauhtia. Pipsalla ei oo vielä hirmu hyvä tasapaino, ekan vedon aikana meinattiin mennä maantasalle molemmat, kun se säikähti jotain ja tasapaino meni siinä samalla molemmilta. Joka kerralla, kun se jotain säikähti niin mentiin muutama askel laukkaa eikä menohalut hävinny minnekkään edes lopussa. Alhaalla käytiin tekemässä semmonen pieni lenkki kävellen, mutta Pipsa yritti koko ajan hölkätä. Tehtiin yhteensä sellanen 8.9km reissu. Mutta olipaha jännitystä ja sai olla Pipsan kanssa kahenkesken, 
 Nipsulla kokeilin, että pysyykö se missä vauhissa ravilla vai pysyykö ollenkaan. Käveltiin lahentielle asti, ennenkö annoin sen ravata, aluksi päästiin kolmen minuutin vauhtia ja laukattiin. Nipsu oli ilkiö tuulella, yritti pukitella koko ajan. Höyläsin sitä yhtä pätkää edestakaisin, joka kerralla se pääsi menemään kovempaa, ilman että laukkasi. Puukasan takia otettiin pieni laukka pyrähdys, jonka jälkeen Nipsu päätti testata mun selässä pysymistä. Ainakun sen sai ravaamaan kunnolla, niin se päätti vetästä pään alas. Alko vähän jo huvittamaan siinä vaiheessa, mentiin parhaimmillaan vähän päälle kahenminuutin vauhtia.



Ostin monteohjat, helpottaa pidättelyä ja jos pitää vetoja ottaa selästä käsin. Nuo tavalliset ohjat liukuu käsistä liian pitkäksi ja sitten ei meinaa jarruja löytyä.


 Tiistaina ratsastan Nipsun ja viikon päästä sunnuntaina Pipsalla nähtävästi nuoret-lähtö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti