#1 sattuu ja tapahtuu

Kirjottelen ainakun mulla on aikaa, niin erikoispostauksia bloggeriin valmiiksi. Julkasen yhen kerran viikossa, niin kauan kuin aiheita riittää ja toiveitakin saa sanoa. Aloitetaan tälläsellä sattuu ja tapahtuu postauksella, katoin kaikki postaukset läpi ja otin niistä kuvan , jolla on joku tarina rymyämisestä hevosten kanssa tai joku muu ei niin mukava asia. Eivät ole aikajärjestyksessä. 


1. Santtu... huono puheenaihe 

Oltiin ihan normaalilla lenkillä Vipin ja Pipsan kanssa. Muistan tämän kuin eilisen, ajoin Pipsan kanssa edellä lahentiellä. Aloin puhumaan Vipin kanssa Santusta. Oli kyllä viimenen kerta kun santusta puhutaan ajolenkin aikana. Vippi ei enää jaksanu puhua siitä ja meni meistä ohi, niin että sen kärryt meni mun kärryjen yli ja kaatuvat. Tuomo tippu kyydistä ja Vippi jatko vähän matkaa vielä eteenpäin. Pipsa ihmetteli kovin, että mitä oikeen tapahtu. 













Tää oli se ajoreissu, kun ajateltiin että vielä me kerran alhaalla ehitään käyä ennenkö alkaa satamaan. Niinhän me luultiin mutta kun alamäki päästiin alas alatielle ja suora avautu niin näin että kohta muuten kastutaan. Eikä menny kauaa kun oltiin läpimärkiä mutta silti me ajettiin se reissu loppuun. Tallille kun päästiin niin aurinko alkoi paistamaan.
 3. Tyylillä selästä alas


Tultiin lenkiltä, mä ratsastin silloin Nipsulla. Nää oli niitä ekoja kertoja kun ratsasteltiin ja tämä oli eka kerta kun tulin selästä alas, ilman että joku oli pitämässä Nipsusta kiinni. Ei se aluks tuntunu sille, että säikähtäs sitä kun tuun alas, mutta sitten se kääntykin ympäri ja lensin selästä alas. Häntäluuhan siitä tuli sillon kipeeks ja naurut sai myös. 
 4. Kaikki sai liikuntaa...


Törmäsimme heti alkumatkasta traktoriin ja lanaan, oltiin melkein jo ohitettu se Pipsan kanssa kunnes se liikahti ja Vippi ryntäs meijän ohi, jonka seurauksena Tuomo tippu kärryiltä ja minäkin myös. Hevoset jatko maantietä pitkin eteenpäin ja me tultiin jalkasin perässä. Kerättiin ohjan ja häntäremmin osia tieltä ja kysyttiin myös vastaantulijoita onko ne nähny hevosia. Kututtiin tuttu kaveriks, että päästään autolla vähän nopeemmin niitten luokse. Muistan sen kun jäin autosta pois ja juoksin vajaan kilometrin hevosten luokse, ne oli saatu kiinni sillon. Kärryt kärsi hieman ja häntäremmiköhän meni myös silloin. Itellä meni vaan polvi verille ja alaselkä oli kipeenä muutaman päivän. Hevosille ei tullu mitään. 
 5. Ojan yli

Kävin ratsastamassa Nipsulla, käytiin yhdellä metsätiellä silloin, Nipsu oli jo pitkään katellu yhtä kiveä matkan varrella. Tällä kerralla sitä ei katseltu vaan Nipsu hyppäsi ojan yli pellolle, en ehtinyt tajuta itse mitään kun oltiin jo menty yli. Etittiin sitten jonkun aikaa tietä pois pellolta. Toisella yrityksellä pääsimme kiven ohi. 
 6. Kumpi ui?


Hevosten uitto reissu... Varmaan tämä video valaisee teitä siitä mitä tapahtui. Näet sen TÄÄLTÄ

7. Vippi vei mut Poju ei

Muistan tämän lenkin yllättävän hyvin. Ajoin Vipillä Nipsun perässä, pellolla Vippi halus mennä edelle ja ryösti myös samalla. Vippi ei ollu hallinnassa, mulla oli kaksi vaihtoehtoa minne sen käsken ja päätin valita metsätien. Siellä se pysähty, kun mietti ihmeissään minne me oikee mentiin. 













MUITA MIELEEN JÄÄNEITÄ ASIOITA, JOISTA EN OLE BLOGISSA MAININNUT:

1. Lähettiinpä kerran käymään alatiellä. Minä talutin Vippiä, Tuomo Nipsua ja Sofia Tötteröö. Muistan tämänki liian hyvin, vaikka tästä on kyllä aikaa. Tais tapahtua ekana kesänä kun aloin käymään tallilla. Menin Vipin kanssa edellä, joka halusi lähteä juoksuttamaan mua. Juoksin vähän matkaa perässä, kunnes oli pakko päästää irti. Sitten tuli Nipsu pukki laukkaa mun ohi ja Tötterö sen perässä. Sinne ne pellolle laukkas syömään. Saatiin ne sieltä kiinni

2. Tällä kävelyretkellä, (talutettiin siis Vippiä ja Nipsua alatiellä) multa hajosi melkein polvi.. Ei me päästy sitä alamäkee pidemmälle, kun Vippi alko erittäin hankalaks ja pyöri kamalasti. Loppujen lopuks se potkas takajalallaan mua polveen, kun saatiin Vippi kiinni niin vaihdoin sen Nipsuun. Muistan miten se riehu vielä siinäki vaiheessa. Ite en tajunnu, että polvi oli turvonnu aika pahaks, mutta tallilla alko tuntumaa pahalta kävely. Siinä meni pari viikkoo ennenkö pystyin liikuntatunneille osallistumaan. 

Eikös tämä ois hyvä lopettaa söpöihin kuviin, joiden laatu on surkea mutta kuitenkin, ei näitä löydy enää hyvälaatusena..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti