Liikenneruuhka

Aluksi ajattelin, että en kirjota tästä päivästä mitään, mutta pieni väsymys ja tylsyys kun on päällä niin avasin koneen ja eksyin tänne kirjottelemaan. Kuvia ei tältä päivältä ole. 

Menin klo 16 tallille, kävin ennen sitä Iisalmessa mopokortin teoriakokeessa, joka meni läpi. Tällä kertaa Pipsa anto nätisti kiinni, eikä tarvinnu leikkiä hippaa. Valjasteltiin hevoset ja lähettiin alatietä pitkin pellolle. Pipsa halusi ottaa heti keulapaikan, meni siihen oma aikansa ennenkö Vipin edelle päästiin. Loppujen lopuks Vippi meni pellolla meistä eelle. Ei se kauaa saanu olla edellä, kun mentiin ohi uudelleen, eikä kyllä sen jälkeen luovuttu kärkipaikasta, paitsi kun oli syy päästää Vippi edelle. Eli mutkissa ja traktoria ohittaessa. Ajettiin kävelylenkki tänään, mentiin suurin osa matkasta Kaarteenperäntiellä. Pipsa meni jarru päällä, kun näki edessä postilaatikon. Yhen postilaatikon kohalla otti isomman loikan, mutta muuten meni nätisti niidenkin ohi. Hetken päästä oltiin osallisena johonki klo 17 ruuhkaan, joita harvoin näkee täällä korvessa. 

Oltiin tulossa risteykseen, meijän takana tuli auto, joka ei lähteny edelle. Sanoin kyllä Arille, että näyttää merkkiä mutta ei se tullu sieltä. Edestäkin ehti tulemaan auto, jonka ohitus sujui ongelmitta. Kohta sen toisen auton perässä oli toinen auto, käytiin vähän matkaa toisella tiellä, että ne pääsee menemään. Sitten olikin jo seuraava auto tulossa vastaan, saatiin käännettyä porukka takasin kotiapäin. Näinpä sitten suoran päässä traktorin tulevan, lavetti perässä.. Vippi meni edelle, eikä meinannu mennä ohi traktorista. Tuomo otti sitä suitsista kiinni ja talutti sen ohi. Minä yritin pidellä Pipsaa, että se ei hyppää Vipin kärryihin, Nipsu ei näyttäny kamalan lentoon lähtevältä mitä nyt näin sitä. Mutta kuitenkin traktorista on selvitty eli on nämä melkein liikennevarmoja, mutta ei ihan kuitenkaan. 

Vielä ehti yksi auto tulla, ennenkö poistuttiin lahentielle. Siellä ei voinu mennä keskellä tietä, kun Vippi syöksyili tulla takaa vähän väliä. Otin turvallisuus syistä oikeen pientareen, että prinsessa pääsi menemään ohi, mutta edelle me ei sitä Pipsan kanssa päästetty. Kyllähän ne meitä välillä yritti kiilata, mutta eivät onnistuneet. Onneks kukaan ei kuullu/nähny meitä, koska en tiiä mitä ne olisi meistä ajatellu, koska yhet laulaa ja pitää äänen avauksia kesken matkan, tämä on meidän perusmeininkiä. Selvittiin tallille ja hoideltiin hevoset talliin. 

Lauantaina mennään ehkä hiitille, jos kaikki tarvittavat osapuolet on kunnossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti