Onnekkaat Oulussa


Mulla ei todellakaan ole ajatusta miten tämän kaiken tänne kirjoitan, oon käyny niin hitaalla koko päivän, nukuin jotain 5h viime yönä mutta oli se sen arvostaki. Ruotsin valtakunnallisesta kokeestakin selvisin vaikka ajatusta ei ollutkaan. Eilen tosiaan lähin koulusta yhden jälkeen kohti Oulua. Ennen puolta viittä me oltiin Oulussa, matka suju hyvin, vaikka pientä väsymystä oli ilmassa. Purettiin tavarat ja hevoset autosta. Aloin ottamaan loimia ja suojia molemmilta sekä otin muutamat kuvat. 

Valjasteltiin hevoset valmiiksi, Vippi oli taas niin tarkka siitä että huomioitiinko hänet vai ei. Pipsa katto mua loukkaantuneen näkösenä, kun olin vaan Vipin kanssa, mutta Vippi alko heti kuopimaan etujaloilla, jos lähin sen luota. Pientä sähellystä ja jännitystä siinä oli, Pipsalle sipitin siinä ennen lähtöä, että hyvin se menee. Pipsa näytti lämmityksessä ihan hyvälle, Vipille rata ei ollu mikään paras, eikä Pipsallekkaan, mutta Vipistä sen huomas. 

Pipsan kanssa helliä hetkiä vieteltiin odotusaikana, kunnes oli startin aika klo 18.30. Siinä vaiheessa alko jännitys tulemaan pikku hiljaa takasin. Pipsa lähti tosi hyvin liikkeelle, mutta pikku hiljaa loppua kohti mentäessä alko välimatka kasvamaan muihin, kunnes se oli hidastanu enemmän ja kun Vippi oli tullu rinnalle niin oli lähteny ottamaan vauhtia uudelleen. Vippi jäi jälkeen, kun laukkasi ekaan kaarteeseen. Porukkaa hylättiin ja osa laukkas maaliin/loppusuoralle ja osa taas keskeytti. Loppujen lopuksi Pipsa oli 4. ja Vippi 5. Oon tyytyväinen Pipsan suoritukseen, ei pelleilly niin paljoa kuin Oulussa ja osas muutenkin juosta ilman Vippiä. 

Kävelyttelyn jälkeen peruuteltiin katokselle, Vippi ei tietenkään peruuttanu edes 4-5 miehen voimin sinne, oli sitten väärinpäin katoksella. Purettiin kamat niiltä ja lähettiin käymään pesulla. Vipille meinas tuottaa ongelmia sinne "pesuhuoneeseen"  meno ja Pipsa hermoili ootteluajalla. Autoon menossa meinas olla pieniä ongelmia, mutta niistä selvittiin. 

Joskus ennen klo 20 lähettiin takasin tallille, matkan aikana yritin epätoivosesti ettiä porkkanoita huoltoasemilta. Oli ensmäinen kerta kun ostin siihen aikaan porkkanoita abclta, hevoset oli onnellisia kun saivat porkkanoita. Oli kyllä mahtava päivä eilen ja kuskille/omistajalle vielä kiitosta eilisestä!










Tänään kävin ratsastamassa hevoset, Pipsalla oli energiaa kamalasti, meni pientä hölkkää melkein koko lenkin. Vippi oli perus reipas, joka keskitty oksien repimiseen. Pipsalle täytyi pitää puhuttelu siitä, että sillon ku en oo vahtimassa niin ihmisiä ei pureskella. Kuulostellaan onko asia menny toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vai jääny sinne väliin. 

Viikonloppuna menen näillä näkymin tallille, kun nyt ke-pe koulun jälkeen mopokoulu,




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti