Perjantain viettoa


Tänään oli ajopäivä tiedossa, valjastelin molemmat hevoset valmiiksi. Pipsa ei antanu aluksi kiinni tarhassa mutta pienen hippaleikin jälkeen antautu. Sain sen valjastettua ja lähin hakemaan Vippiä, joka ei ollu halukas lähtemään mun mukaan. Vippi pukitteli paikallaan ja ainaku otin askeleenkaan lähemmäs sitä niin alko kamala pään viskely. Huijasin sitä hieman, hain heinää ja sain sen tulemaan mun luokse. Lähettiin veräjää kohti mutkittelemaan, Vippi kauho etujaloillaan samalla kun yritti kävellä. Molemmat oli valjastettu ja päästiin lähtemään lenkille.

 Lähettiin alatielle, Pipsa tuntu aika energiaa täynnä olevalle. Pellolla tuli kävelijöitä vastaan, Pipsa kahto niitä epäilevästi aluksi mutta pysähty niitten kohalle loppujen lopuksi. Moottorikelkkakin pyöri pellolla, onneks metsä oli meijän välissä kun se meni meijän ohi. Siirryttiin lahentielle, annettiin hevosten hölkätä kaarteenperäntielle asti, Pipsa paino ohjille jonkun verran. Kaarteenperäntiellä ne sai hölkätä pitemmän matkan, ennenkö käännyttiin yhelle sivutielle. Köpöteltiin sitä pitkin, jonkun aikaa, annettiin niiden hölkätä ennen takaskääntymistä ja sen jälkeenkin. Pikku hiljaa Pipsa sai purettua menohaluja, se käveli kamalaa kyytiä eteenpäin ja siinä sivussa viskeli päätä. Kaartenperäntiellä otettiin samanlainen hölkkä pätkä. Loppumatka tallille suju hyvin. Hoideltiin hevoset talliin ja sen jälkeen pidettiin kahvitauko, jonka jälkeen oli Nipsun vuoro.

Tuomo ajelutti jotain tyttöö aluksi Nipsulla, öljysin sillä aikaa Pipsan valjaita ja höpöttelin Vipille, kun se tarkkaili mitä mä teen. Ne tuli takasi tallille ja lähin ajamaan Nipsulla vielä, ravi ei oikeen sujunu ja se oli muutenkin aika laiska. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti