Hiittien voittoputki jatkuu

 Moikka!

Tänään meillä oli vuorossa hiittipäivä. Menin 10 aikaan tallille ja alettiin laittamaan kamoja kasaan. Tein erittäin vaikean päätöksen, että saako Ari ajaa Pipsan valjailla Nipsulla. Annoin ne lainaan sille, syynä oli pinkki silatyyny. Tänään oli ensimmäinen kerta vähälle aikaa, kun Pipsa tuli tarhassa luokse ja antoi kiinni. Vippikin odotti valmiina veräjällä eikä Nipsultakaan tarvinnut kysellä lähdetäänkö. Jonkun ajan kuluttua hevoset oli rivissä autossa ja otettiin vielä kolmet kärryt mukaan. 

Oltiin vähän ennen 12 Vieremällä. Purettiin kamat ja hevoset autosta, jonka jälkeen aloimme valjastamaan hevosia. Pipsa oli tosi rauhallinen katoksessa, pari kertaa kuopi jalallaan. Toisin kuin Vippi joka kuopi vähän väliä. Odotellessa letitin Nipsun harjan, joka sai nimekseen turboletti. Vipille tein kolme lettiä, kolminkertaset turboletit siis, joista ei loppujen lopuksi ollut kauheesti hyötyä. 

Päästiin lähtemään radalle. Pipsa oli paineissaan ja sitä sai pidätellä tosissaan. Meillä on sellanen ongelma koko porukan kanssa, että vauhti meinaa olla liian kova lämmittelyssä, eikä se ole mitenkään hyvä asia juosta kylmiltään hiittivauhtia. Ei ollu mitenkään kamalan kivaa ajaa Pipsalla ihan aidan ja Vipin välissä, koska tiesin että se syöksyy sivulle sen yhden tietyn sinisen tolpan kohdalla. Taakse en voinu jättäytyä, koska jarrut ei toiminu kokonaan, enkä edellekkään lähtenyt. Hölkkyytettiin muutama kierros, Nipsu meni hyvää ravia, se on mennyt hyvin eteenpäin ravin suhteen. Kävelytettiin niitä yksi kierros, ennenkö otettiin ensimmäinen hiitti. Ajoin jonkun tyypin selästä Pipsalla, pysyin siinä paikassa koko hiitin ajan. En käskenyt sitä ollenkaan loppusuoralla, kun en päässyt lähtemään edelle. Silti voitettiin Vippi, vaikka sillä olisi ollut vapaa väylä, mutta ne meni kuulema pintakaasulla, eivätkä yrittäneet edes voittaa. Pipsa tuntu tosi hyvälle seuravaa hiittiä ajatellen.

Toinen hiitti oli 1600m matka, jos oikein nyt muistan. Ajettiin melkein koko matka rinnakkain Vipin kanssa. Nipsu tuli jonkun matkan päästä takana, Ari ajoi sillä sitä vauhtia mitä Nipsu kulki. Ensimmäisen kierroksen ajoin Vipin rinnalla, pidättelin Pipsaa, kun se yritti lähteä edelle vähän väliä. Takasuoralla annoin sen lähteä kovempaa ja vaihdettiin rinnalta sisäradalle. Sen jälkeen en nähnyt itse Vippiä, mutta kuulin sen hyvin. Pipsaa ei tarvinnut käskeä paljoa loppusuoralla. Näin Vipin sivusilmällä vähän ennen maalia, joten käskin Pipsaa vähäsen menemään kovempaa. Ja näin se mun ja Pipsan voittoputki hiittien osalta jatkuu. 

Kävelyteltiin niitä jonkun aikaa ja mentiin sitten katokselle. Purettiin kamat pois hevosilta ja tarjottiin mellavettä, mutta kenellekkään se ei kelvannut. Nyt me pidetään 1-2 viikkoa taukoa hiitistä, ajetaan vaan kävelyä ja ratsastetaan ( huom. monikossa ), Tuomo aikoi ratsastaa Vipillä lauantaina ensimmäistä kertaa. Tässä postauksessa on aika paljon nyt kuvia. 











 Nipsun turboletti







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti