hiittipäivä


Tänään ajattelin kirjottaa hiittipäivästä postauksen ja kertoa siitä jotain. Videotakin tältä päivältä on, laitan sen youtubeen, kunhan koneen ja ohjelman välinen yhteistyö sujuu...

Aamulla menin 10 aikaan tallille. Laiteltiin siinä tuttuun tapaan tavarat kasaan. Lähdin pyydystämän ensimmäistä uhria tarhasta. Pipsa ei ollut samaa mieltä tästä asiasta, vaan tarjosi takapäätä koko ajan ja luimisteli kamalasti. Koitti se kaviotakin tarjota, mutta ravasi äkkiä karkuun, kun mun käsi hipaisi sen jalkaa. Lopultahan se antoi kiinni ja päästiin katokselle. Kaikilta hevosilta otettiin etukengistä hokit pois, laiteltiin bootsit ja loimet niille. Pipsan kun saa autoon, niin muutkin tulee ilman ongelmia perässä sinne. Tänään oli myös Nipsun vuoro päästä mukaan, nähtiin mitenkä se ravaa radalla. 

12 aikoihin saavuttiin Vieremän raviradalle. Purettiin hevoset ja tavarat autosta ja alettiin valjastamaan. Ajattelin tänään ajaa Pipsalla ilman potkuremmiä, eikä se loppujen lopuksi yrittänytkään pukitella/potkia. Lähdettiin katoksilta lämmittämään porukkaa..

Hevoset oli vähän paineissaan, ensimmäinen kierros mentiin liian kovaa lämmittelyksi. Seuraavalla kierroksella ne alkoi vähän jo rauhottumaan oikeeseen vauhtiin. Hetkellisenä vauhdin antajana toimi, joku pamahus, joka kuului jostakin loppusuoran vieressä olevasta rakennuksesta. Videolla näkee reaktion yhdessä kohtaa. Pipsa alkoi ennakoimaan sitä kohtaa, yritti ravata vähän kovempaa ja tarkkaili sinne  suuntaan, josta ääni kuului. 

Ensimmäistä hiittiä ei ajettu kauheen kovaa, alle kahen minuutin vauhtia kuitenkin. Sen takia, koska Nipsu oli porukassa. Pipsa tuntu hyvälle, eikä sitä tarvinnut käskee muutakuin silloin, kun piti ajaa toisen hevosen rinnalle. Tätä hiittiä ei ollut tarkoitus voittaa. Mentiin pintakaasulla Pipsan kanssa. 

Toinen hiitti oli kovempi, ajoin tutun hevosen selässä suurimman osan matkasta. Toisen kierroksen takasuoralla Vippi repsahti laukan puolelle, jonka takia se jäi jälkeen. Ei me Pipsan kanssa ilman laukkaa selvitty, loppusuoralla kävi muutaman askeleen laukalla ja maalin jälkeen myös. Pipsa on nyt tallin paras hevonen, ainakin seuraavan viikon ajan. Vippi joutu tyytymään siihen, että hävisi meille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti