Pyörä ei pyörinyt

Moikka!

Eilisilta meni Vieremällä raveja katsoessa ja kuvatessa. Tänään meillä oli vuorossa hiittipäivä Vieremällä. Vippi jäi tällä kertaa pois porukasta, eli lähdimme vain Pipsan ja Nipsun kanssa. Pipsa ei antanut tarhassa kiinni, joten otin Nipsun ensin kiinni ja laiteltiin se autoon. Sen jälkeen lähdettiin pyydystämään Pipsaa tarhasta ja saimme sen kiinni aika äkkiä. Saatiin sekin auton sekä kamat myös ja lähdimme Vieremälle.




Pipsa oli katoksella rauhallinen eikä hössöttänyt yhtään. En silloin kuvitellut, että minkälainen se voisi olla radalla. Kokeilin sillä nivelkuolainta ajaessa ja se jää kyllä käyttöön, oli paljon helpompi ajaa, kun ei tarvinnut vetää kamalasti. Pipsa meni sopivaa vauhtia lämmityksessä, ei yrittänyt painaa tai mennä kovempaa. Viikon aikana radan reunalle oli tietenkin ilmestynyt penkkirivejä ja tuoleja, sekä joku aita. Takasuoralla on yksi sininen tolppa, joka me kierretään kaukaa. En jatkossa aja lämmitystä uloimmasta reunasta, koska sivuloikkien takia oltiin vähällä osua Nipsun kärryihin. Penkit ja pöydät meinasin ihan selvästi syödä Pipsan. Otettiin muutamat sivuaskeleet ennenkö päästiin niiden ohi. Jokaisen roskapöntön kohdalla piti miettiä, että mennäänkö vai ei. Maalin kohdalla oleva pylväs ja siinä oleva peilin tapainen juttu oli ihan hirveen pelottava Pipsan mielestä. Pipsalla ei ole aikaisemmin ollut näin hyvää mielikuvitusta hiitillä. Yleensä se on mennyt sinne minne pyydetään ilman sivuloikkia. Lämmiteltiin ne ja alotettiin volttaus. Ensimmäinen hiitti oli aika rauhallinen, Nipsu ei meinannut pysyä millään ravilla. Heti kun Tuomo löysäsi ohjat, niin Nipsu alkoi laukkaamaan. Olihan se aika mielenkiintoista ajaa hiitti, kun Pipsa kehitteli kaikkea siinä vauhdissa, vaikka ei se vauhti päätä huimannut. Traktori antoi vauhtia mulle ja Pipsalle, huomasin, että se yritti selvästi epäröidä ohittamista. Matkan teko oli mutkaista ja hidasta, eikä ohjakaan tehonnut. 





Käytiin välissä katoksella hengähdystauolla ja kellon vaihdossa. Sain kellon käsivarteen, että ajaisin Pipsalla toisen hiitin. Tarkoituksena oli, että ensimmäisen kierroksen menisin yhtä viittäkymmentä ja toisen yhden neljänkymmenen pintaa. Sitä vauhtia me ei kyllä menty, paitsi hetkellisesti. Pipsa kiihtyi hirmu laiskasti ja se vain mutkuili ja selvästi odotti, että jos se Nipsu vaikka sieltä tulisi. Otin tällä hiitille raipan mukaan, mutta ei siitäkään ollut hyötyä. Ensimmäinen hiitti mentiin tosiaan oikeeta/ suunniteltua vauhtia. Muutama äkkijarrutus ja sivuloikka tuli tehtyä ennenkö lähdettiin toiselle kierrokselle. Vauhti alkoi hiipumaan, mutta sain sen nostettua 1.38.6. , kunnes se alkoi vain laskemaan ja laskemaan. Yritin antaa raipalla vähän vauhtia ja ohjilla myös, mutta Pipsa vain pyöräytti häntää vastaukseksi. Maaliin tulimme tähtivauhtia, eli oikeasti ei. Vähän päälle kahden minuutin vauhtia, ennenkö se alkoi kävelemään. Kyllähän sen ymmärtää, että ei yksin ole kiva juosta. Vähän tuo katselu ja kyttäily jäi häiritsemään. Hoideltiin hevoset autoon ja lähdettiin tallille. Matkalla kävin ostamassa poneille tarkoitetut tutit Pipsan kuolaimiin. 

Tultiin tallille ja otin Pipsan ensin autosta. Sanoin Tuomolle, että laitan tämän käytävälle kiinni, jos tämä vain pysähtyy siihen. Noo, kyllähän se pysähtyi ja kääntyi  yhtä nopeasti ympäri. Mun oli pakko päästää narusta irti, kun ovessa oleva loimiteline oli mun edessä. Pipsa juoksenteli pihalle kohti maantietä, mutta jäi onneksi tarhan viereen ja Tuomo sai sen siitä kiinni. Yritti se vielä uudelleen kääntyä ja rymisteltiin tallissa, ennenkö Tuomo sai sen kokonaan kiinni. Sen jälkeen se hermoili ja kuopi lattiaa koko ajan. Pesin molemmat hevoset ja laiteltiin ne tarhaan. Pipsan takapää näytti olevan kepeänä tarhassa. Huomenna Tuomo ratsastaa Vipin ja minä lähden ehkä Pipsan kanssa mukaan, jos noiden kahden yhteistyö sujuu alussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti