Viimeistelyt ja Kaustisen reissu

(C) Aleksi

Lauantaina (20.5.) viimeistelin Pipsan ja Vipin. Totesin Hiljalle, kun kävin ensin kahvilla, että saat tulla kaveriksi ottamaan Pipsaa tarhasta, kun se on siinä vaiheessa yhteistyö haluton. Saatiin Pipsa tarhasta pienen keskustelun jälkeen, jonka jälkeen varustoin sen. Pipsa lähti yllättävänkin hyvin alatielle yksinään mun kanssa. Hieman se alkoi epäillä, että onko perässä joku ja yritti sen takia mennä mutkille. Annoin sille pohkeita ja vähän ohjilla pelasin niin alettiin menemään suoraan edes puoliksi. Suoraan kun sai menemään, niin alkoi ravin tarjoaminen. Yritin sanoo Pipsalle, että huomenna saat ravata, mutta tänään kävellään. Olin itse myös hieman hukassa. Piti muistella, että mitenkäs tällä ratsastettiinkaan... Taivuttelin Pipsaa voltilla vähäsen, ja se taipui todella hyvin sekä myös asettui erinomaisesti. Kotiin päin löytyi  tietenkin vauhtia kamalasti, yritin antaa puolipidätteitä ja pysähdyksiä ottaa, että vähän saisin menohaluja hillittyä. Turha toivo tuota saada kävelemään, jos se ei halua itse sitä tehdä. Soitin välissä Tuomolle ja se käski käydä kahdesti alhaalla, joten lähdettiin uudelleen. Vastentahtosesti lähdettiin alamäkeä menemään alas. Tarpeeksi kauas kun päästiin, niin alkoi matkan teko sujumaan ilman kaveria. Pikku hiljaa alkoi myös yhteistyökin pelittämään, sain avut menemään läpi ja käynti löytyi paljon paremmin. Hetkeksi jos lopetti puolipidätteiden antamisen kotiinpäin mentäessä, niin kohta oltiin väärällä askellajilla. Hyvin se silti pysähdyksissä pysyi paikallaan, ja odotti että milloin saa jatkaa matkaa. Tultiin uudelleen katokselle ja purin Pipsalta kamat pois. Pieni harjan ja hännän selvitys operaatio oli edessä, että huomenna ei tarvii aamusta rueta niitä selvittämään. Hankala letittää häntä, jos se on kovin "solmussa". 















Vippi antoi kiltisti kiinni, mutta kun kävelemään piti tarhasta lähteä, niin alkoi käsivarren häplääminen ja järsiminen. Sain sen myös varustoitua, vaikka Vippi oli sitä mieltä, että mahavyötä et kiristä ilman, että annan kaviota. Vippi oli kovin laiska lähtemään alatielle, mutta mieli muuttui todella äkkiä. Alamäessä yritti ravata ja paino jonkun verran ohjille. Ei enää edes kuusenoksat kiinnostanut, kun ravi oli vain mielessä. Yleensä en Vipillä pidä niin tiukalla ohjia, paitsi jos otan vetoja. Ensimmäisen reissun aikana sitä sai tosissaan pidätellä, että ei nyt ravailla. Vippiäkin pyörittelin voltilla ja sekin oli yhtä hyvä kuin Pipsa siinä hommassa. Toinen reissu oli rauhallisempi, nyt alkoi jopa kuusenoksat kiinnostamaan. Testailin Vipin jarrut ratsastaessa ja ne toimi hyvin. Käveltiin toinen reissu kokonaan ja revittiin kuusenoksia vähän väliä. Otin Vipiltä suitsia pois ja se pärskähti, sitten oli kaikki heinän korret mun naamalla. Vipillä oli tietenkin hirmu hauskaa siinä vieressä. Vipille tein myös harjan ja hännän operoinnin, jonka jälkeen mentiin puoljuoksua tarhaan. Jännä huomata tässä tämä teksti määrän ero, Pipsasta kirjotin paljon enemmän.


Sain hevoset tarhaan ja vähän ajan päästä menin höpöttelemään Pipsan kanssa. Samaan aikaan Aleksi tuli koirien kanssa lenkiltä ja kysyin kehtaisko se kuvata mua ja Pipsaa. No, se tuli tarhaan ja Nipsu hyökkäsi heti sen kimppuun ja yritti estää sen tulemista meidän luokse. Kohta Nipsu puraisi sitä ja lähti siitä sitten pois, jonka jälkeen siirryimme Pipsan kanssa aidan varteen, että Aleksi pystyi kuvaamaan aidan takaa meitä.




Eilen tosiaan lähdettiin kahden hevosen kanssa Kaustisille kymmenen aikaan aamulla. Vipin lähtö oli ensin, se menin siis nuoret-lähdössä numerolla 5. Pipsa meni ykkös lähdössä numerolla kolme. Käytiin ensin ostamassa Vipille säärisuojat etusiin ja Pipsalle leveämmät kuolaimet. Sen jälkeen aloimme valjastamaan Vippiä ja Arto lähti lämmittämään sen. Jäin itse Pipsan kanssa katokselle odottelemaan Vippiä. Pipsa rukka oli kauhusta kankeena, kun poni käveli sen ohi. Kohta olikin Vipin lähtö, paljoa ne ei kuuluttaneet lähdöstä. Aika alussa Vippi oli johtamassa porukkaa, mutta loppujen lopuksi tuli neljäntenä maaliin. Tuomo näytti videon mulle jälkeenpäin. Paransi Vippi sentään ennätystään sekunnilla, mutta itse en muuta eroa huomannut. Enää ei ollut hidastellut kaarteisiin, kun laitettiin sille taka- ja etusäärisuojat. 


Kolmen aikoihin aloin valjastamaan Pipsaa, sitä selvästi jännitti lähtö vähäsen. Sain just ja just itse valjastettua sen, ilman että Tuomon olisi pitänyt. Sen jälkeen menin istumaan seinän varteen ja katselin Pipsaa siitä kulmasta. Siinä vaiheessa ei jännittänyt kamalasti, mutta paheni pikkuhiljaa. Menin katsomaan Pipsan lämmitystä, se pelkäsi lampunvarjoja ja katseli kaikkea muuta, jonka seurauksena hidasteli ja meni mutkille. Siinä vaiheessa ei näyttänyt enää hyvälle, mutta uskoin siihen että ei se porukassa varmaan hypi tuolla tavalla. Pipsalle pitää jatkossa laittaa himmennin hiiteille ja raveihin, sekä martingaali. Pieni muutos tehtiin bootsien suhteen ennen lähtöä, laitettiin painavammat eteen sille, kun oli yrittänyt peitsata kahteen otteeseen. Klo 16.10 oli itse lähtö, raahauduin aidan varteen istumaan kädet naaman edessä. En pystynyt yksinkertaisesti katsomaan sen lähtöä, vaikka Tuomo ja joku toinen mies yrittivät saada mut katsomaan sen. Pipsa olisi päässyt keulaan juoksemaan, jos lähtöä ei olisi otettu uudelleen. Toinen otto meni hyvin, mutta ensimmäiseen kaarteeseen Pipsa laukkasi, mutta Arto sai sen hyvin takaisin raville. Viimeisen kerran, kun hevoset tuli takasuoralle, niin totesin Tuomolle, että ei se jaksa tulla tuota loppua. Pipsa yllätti ja tuli kolmantena maaliin, enhän minä sitä uskonut vielä siinä vaiheessa ja kohta Tuomo olikin jo halaamassa minua. Otin Pipsan Artolta lähdön jälkeen, olin vieläkin sekavissa tiloissa. Tuli siinä kyyneleet silmiin, kun sitä kävelyttelin. Hetken kuluttua, kuulutettiin että lähdön maaliintulojärjestys on varmaa ja Pipsa olikin loppujen lopuksi toinen! Ajoin Pipsan katokselle, en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Halasin Pipsan päätä ja tajusin, että tämän takia teen tätä. Työnteko palkittiin ja tästä on hyvä jatkaa. Koko loppuillan tuntui sille, että kohta itken.  Katsottiin vielä illalla kahdesti Pipsan lähtö, kun käytännössä en ollut sitä katsonut. Pipsa paranti paljon ennätystään ja yllätti mut todellisesti. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti