Kolmonen Kuopiosta


 Menin eilen iltapäivästä yhden jälkeen tallille. Menin vähän aikaisemmin kuin oli aluksi tarkoitus, koska halusin käydä Lilin kanssa kilometrin lenkillä, molemmilla kunto kasvaa ku humpataan käyä alhaalla monta kertaa viikossa. Lili käveli kuin koira perässä, ja tutki sekä taivasteli erilaisia asioita alatien varrella. Muutamat hölkkä pätkät otettiin, ei ole hirveen ihanaa juosta turvakengät jalassa suht pehmeällä hiekkatiellä. Lili olisi halunnut käydä pellolla, koska se näki silloin sen ensimmäistä kertaa, ja jäi tuijottamaan sitä. Eipä me sinne menty, vaan lähdettiin reippaammalla kävelytahdilla takaisin tallille. Pariin otteeseen piti hirnua, että kaverit varmasti tajusi, että Lili on tulossa. Käytiin vähän syömässä vihreätä, ennenkuin vein sen laitumelle, ja lähdin itse kahville. 


Sen jälkeen alettiin lastaamaan Pipsaa autoon. Se käveli perässä ikkunapaikalle,  ja päästiin lähtemään kohti Kuopiota. Matka oli mulle erittäin tuskainen ja pitkä sekä koko reissu oli mulle todella raskas. Todellisuudessa se ei todellakaan ollut raskas reissu. Olen miettinyt tekisinkö postauksen ravireissut pintaa syvemmältä vai en. Kaikkea siellä ei parane kertoo mun matka jutuista ja muusta olemisesta ravireissuilla, tai saattaa joku miettiä, että onko mulla kaikki muumit laaksossa. Mutta nyt asiaan takaisin... Tultiin rata-alueelle, ja meidän katospaikka oli katoksessa B. Mentiin sinne, ja purettiin kamat ja Pipsa autosta. Aloin valjastamaan sitä, se vaikutti vähän liiankin rauhalliselle siinä vaiheessa.

 Seuraavana käskynä tuli, että pitää lähteä esilämmittämään Pipsa. Eihän se meinannu mihinkään päin kävellä, sai herätellä sen tähän maailmaan ennekuin alkoi jalka nousemaan oikeaan tahtiin. Pientä lenkkiä paineissaan olevalla hevosella, tarkoituksena oli mennä pientä nättiä hölkkää, että Pipsalle tulee lämmin. Oli hankalaa saada se pysymään sopivassa vauhdissa, kun lämpösiä meni ohi koko ajan. Yhdessä vaiheessa Pipsa oli sitä mieltä, että nyt muuten riitti ja alkoi tamparoimaan kahdella jalalla. Tuloksena se, että kärryt kynti ojassa, ja otimme melkein pajupusikon mukaan. Onneksi kukaan ei nähnyt, mutta edellä menevät varmaan kuulivat. Selvittiin siitä, ja lähdettiin vaihtamaan oikea kuski kärryille. Pipsa alkoi siinäkin vaiheessa mallaamaan kahdella jalalla menoa, mutta sain ihteni pois kärryiltä, ja Arto pääsi lämmittämään Pipsaa. 

Lämmitys näytti vähemmän kuin lupaavalta. Enää se ei säikkynyt kaikkea, tai hyppinyt varjojen takia sivuille niikuin Kaustisilla. Himmennin on auttanut sen asian suhteen paljon. Ei oikein etujalka lentänyt niinkuin yleensä on lentänyt, ja muutenkin näytti nahkealta meneminen radalla. Lämmitykset oli lämmitelty, ja mentiin katokselle takaisin. Sekin säätö, ja pieni hengähdystauko ennen starttia. Klo 18.10 oli Pipsan lähtö, joka oli myös ravien ensimmäinen lähtö. Mä en tosiaan katsonut koko lähtöä, vaikka Tuomo kovasti yritti mut kääntää katsomaan sitä. Kuulin jossain vaiheessa että numero 10 laukkaa, ja ajattelin, että siinä meni viimeinenkin mahdollisuus pärjätä. Muutaman askeleen jälkeen Arto sai sen takaisin raville, eikä se ehtinyt jäädä porukasta paljoa. Pakko myöntää, katsoin puoliksi, kun porukka pisteli loppusuoraa menemään. En olisi uskonut, että Pipsa juoksee kolmanneksi, sen perusteella mitä se oli hiitillä sekä sen jälkeen.. 



Kävin kävelemässä Pipsan kanssa, ja sain tiedon varmaksi, että Pipsa oli kolmas. Tuomo tuli sanomaan siitä mulle. Totesin siinä Tuomolle, että nyt ei tarvitse itkeä, kun kolmanneksi tuli. Oon kyllä ylpeä Pipsasta, ja sen juoksuun saa olla tyytyväinen. Facebookiin kirjoitin eilisillasta sanoin " Pipsa osasi yllättää taas totisesti mut.. Hiitin ja viimestelyiden perusteella en olis odottanut näin hyvää juoksua. Pallero pisteli takamatkalta hyväks kolmoseks parantaen ennätyksen uusiin lukemiin ". 

Pipsa sai silitykset ja lastattiin se autoon, jonne se meni ihan mielellään. Tällä kertaa se ei päässyt ikkunapaikalle, johon se oli menossa omatoimisesti. Tultiin tallille joskus yhdeksän jälkeen, pitkän ja raskaan matkan jäljiltä. Mitään muuta en nyt sekoita tähän postaukseen, jääköön se siihen sille tarkoitettuun postaukseen, jos teen sen.  Pipsa pääsi syömään kauroja, ja itse linnottauduin Lilin karsinaan. Pipsa ei nyt ole hetkeen menossa raveihin, vaan yritetään saada Vippi juoksemaan. Pipsalla alkaa olemaan sarjat kovemmat, ja vauhtia pitäisi alkaa löytymään enemmän. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti