Yhteiskuvan paikka

Moikka!

Aloin tässä kelaamaan mistä olen viimeksi kirjoittanut. Yritin kylläkin jo päivällä kirjoittaa, mutta en vain saanut sanoja järjestykseen. Nyt on motivaatio ja aihe selvä, joten aloitetaan. Vieremän ravit tosiaan oli perjantaina. Oltiin ennen viittä jo varikolla. Totesin Tuomolle, että jos on vain puomipaikka Vipille, niin hypin riemusta... Eipä ollut puomi paikkaa tai katospaikkaa, käskettiin ajaa vapaalle nurmialueelle, ja valjastaa auton perässä. Vippi, jota ei ikinä ole valjastettu auton perässä, ja ajatus siitä, jos se on samanlainen kuin Hankasalmella... Tuomo kävi hakemassa voilokit, ennen kuin otettiin se autosta. Vippi oli poikkeuksellisen rauhallinen, ja seisoi vain vieressä. Saatiin se kiinni, ja aloimme valjastamaan sitä. Se ei hermoillut, tai seilannut edestakaisin, vaan seisoi paikallaan. Arto lämmitti Vipin koelähdön jälkeen. Se ei näyttänyt oikein hyvälle, ei käyttänyt etujalkoja mun mielestä samalla tavalla kuin ennen. Palautumisessakin meni kauan, mutta palautui kuitenkin. Startti oli joskus klo 18.10. Vippi lähti ihan hyvin liikkeelle, ja pysyi porukan mukana aika hyvin. Otti kuitenkin laukan kaarteessa, jonka jälkeen ei ottanut enää oikein vauhtia. Se haki selvästi ravia, eikä Arto näyttänyt ajavan sillä ihan tosissaan. Tulihan se kahdeksantena maaliin, ennätystä ei parannettu eikä hilujakaan tilille tullut. Oon kuitenkin ihan tyytyväinen Vippiin, teki kuntoon nähden hyvän juoksun. 

Muita kuvia aikaisemmassa postauksessa.

Eilen oli ratsastus hommia tiedossa. Kaksi tuttua lasta tuli ensinnäkin ratsastamaan Pipsalla tietenkin. Pipsa yllätti kyllä, miten hyvin se toimi talutusratsastuksessa. Tyttö ratsasti ensin, kun sain sen suostuteltua siihen. Pipsa meni todella hyvin sekä rauhallisesti. Vaikka vauhti olikin reipasta eli sain käytännössä kipittää kamalaa kyytiä rinnalla. Sen jälkeen poika kiipesi selkään, pienen jännityksen kera. Pipsa alkoi lämpenemään sekä hieman testailemaan mua siinä rinnalla. Kuitenkin selvittiin siitä, ja molemmat halusivat vielä toisenkin kerran käydä köpöttelemässä. Pipsa oli kyllä super, kyllä siitä tulisi hyvä ratsu!♥Tämän jälkeen oli mun vuoro hypätä selkään. Tungin turvaliivin kypärän lisäksi päälle, ja nousin tietenkin tikapuiden avulla pienen ja pyöreän Pipsan selkään. Tuomo lähti Vipin kanssa mukaan, kohteena oli lahdentie. Pipsa löntysti menemään pitkin maantietä, ja alkoi miettimään hetken kuluttua tuleeko ketään perässä. Pitihän sitä katsoa tuleeko siellä ketään. Pientä epäröintiä oli niin kauan, kunnes Vippi tuli rinnalle kävelemään. Diesel moottori lämpesi jonkin ajan kuluttua, ja alettiin kipittämään edellä. Pipsa olisi halunnut pellolle kävelemään, tai oikeastaan olisi halunnut oikaista, mutta tyydyttiin tällä kertaa menemään tien kautta. Muutamien hölkkä askelten kautta, pysähdyttiin pudottamaan kyytiläiset Vipin kyydistä, jonka jälkeen jatkoimme matkaa. Pipsa tuntui rennolta, eikä hötkyillyt ylimääräisiä. 

Ajattelin kokeilla Pipsan pään rassaamiseksi koottua käyntiä. Ideana se oli mahdollinen . Aloin hieman antamaan puolipidätteitä sekä hieman säätelin jaloilla myös. Hankala selittää, kun en enää ole ratsuihmisiä, ja tiedän vain mitä pitää tehdä, kun haluaa koottua. Pipsa alkoi ottamaan lyhyempää askelta sekä tuntui, että nyt se kokoaa hieman itseään, ja avut menee perille. Annoin välissä mennä löysin ohjin, ja kohta taas uudelleen. Joka kerralla parani, ja olin taas kerran tyytyväinen Pipsaan. Halasin sitä selästä käsin, ja totesin " et sä oo ihan toivoton tapaus ". 

Takaisinpäin tullessa Pipsalla alkoi mielikuvitus toimimaan liiankin hyvin. Onneksi ei niin hyvin, mitä se on sen kanssa keskenään lenkeillä, Vipin läsnäolo jarruttelee hieman sitä. Tutun ja äänekkään ojan yli mentäessä Pipsan mielestä krokotiili meinasi hypätä sen kimppuun. Metri sivulle, ja pam oltiin Vipin kärryissä kiinni. Sitähän se myös säikähti, ja Tuomo kysyi mikä sille oikein tuli. En saanut sanottua tietenkään mitään, kun nauratti. Tämän takia, en tykkää ylittää ojia Pipsan kanssa toisen rinnalla. Päästiin maantielle, ja metsästä lähti lentoon joku lintu. Vippi ei säikähtänyt , mutta Pipsa säpsähti vähän liiankin pahasti. Hieman oli herkällä tuulella eikä himmentimestä tuntunut olevan apua. Tällaista kuitenkin tällä kertaa.

Tänään kävin muuten vain hevosten luona, otettiin porukan kuvat tarhassa. Hepat jää lyhyelle lomalle nyt, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö kävisi tallilla. 


 Pipsa ei millään antanut kiinni

 Eikä oikea asento meinannut löytyä mitenkään

 Tytöt hei, tekohymy kameraan ja korvat höröön!


 Nyt se onnistui..

 Kuningatar saapui myös kuviin. 

 Täydellistä♥

Jonka jälkeen Tuomo meni Vipin taakse piiloon.. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti