Paluu arkeen

Moikka!


Tuossa viimeviikon perjantaina palauduin takaisin pohjois-savon alueelle sekä samalla myös Suomen puolelle. Otin lomaa kaikesta, vaikka välillä tuntui, että voi kun pääsisi ajamaan Pipsalla. Tuli nähtyä Ruotsin maata sekä Norjassa tuli oltua yötä. Kyllähän siellä olisi ollut, muttakun ei tämä kielitaito ole mikään maailman paras. Käytännössä puhuin vain oman perheeni kanssa siellä ja muutamia sanoja eri kielellä, kuten kiitos. Matka oli ihan mukava muuten kaikin puolin. Kuviakin tuli otettua, ja reissun aikana sain lisäystä kuvauskalustoon. Ostin Tamronin 70-300mm objektiivin, jossa on myös macro. Ensi perjantaina pääsen testaamaan sitä raveissa, kun Vippi menee Vieremällä ensimmäisessä lähdössä, ja ponejakin ajattelin kuvata. 


Tottakai mä menin heti perjantai iltana tallille, hevosia oli kamala ikävä, varsinkin Pipsaa. Hyökkäsin tarhaan, ennenkö Tuomo ehti sanoa mitään. Lili hyökkäsi heti mua vastaan, silittelin sitä, ja valuin pikkuhiljaa Pipsaa kohti. Rapsuttelin sitä kaulalta, ja harjan luota, jonka seurauksena se alkoi hoitamaan myös mua. Lopputuloksena sain kolme mustelmaa käsivarteen, ja päästäkin se ehti puraista, kun nökötin sen vieressä kyykyssä. Vippiäkin kävin moikkaamassa, etten vain häärää Pipsan ja Lilin kanssa. Eilen tapahtui varsinainen paluu arkeen, tiedossa oli siis hiittipäivä. En ihan kehdannut samoilla silmillä lähteä tallille, joten ajattelin nukkua kuitenkin edes sen n. 4h yöllä. Olin eilen iskelmäniityillä katsomassa Kake Randelia ja Yötä. Pääsin nukkumaan kolmen aikoihin, ja herätys olikin jo seitsemän aikaan. Menin puoli yhdeksään tallille, juotiin kahvit ja alettiin lastaamaan hevosia. Pipsalle vaihdettiin siis varusteita hieman, eli nivelkuolain vaihdettiin entiseen kuolaimeen. Sekki vaihdettiin takaisin raymondiin, koska Arto niin sanoi viimeisimmän startin jälkeen. Päästiin lähtemään haapakumpua kohti. Vihdoinkin mulle oli asennettu elokuvateatteri autoon, eli valvontakamera, jolla näki takaosaan. Seurasin suurimman osan matkasta miten Vippi härkki Pipsaa ja välillä toisinpäin. Tultiin Haapakumpuun, otettiin hevoset autosta. Pipsa oli hieman hermostunut valjastaessa ötököiden takia. Suitsia laittaessa, sitä kiinnosti enemmän heinikko maassa, joten alettiin hieman riitelemään asiasta, mutta pysyi se pää ylhäällä, kun sanoin sille, että nyt ei syödä. 

Lämmityksessä Pipsa tuntui hyvälle, ei ollut toisella ohjalla sekä hallinta toimi moitteettomasti. Hiemanhan se alussa oli epäileväinen, kun taas uudet vekottimet päässä. Omat kädet olivat makaroonia jo lämmityksen jälkeen. Painetta oli, eikä vauhdista tuntunut olevan puutetta. Pipsan päätä rassasi hieman pyöräilijät radan varrella, mutta ohittamisessa ei ollut ongelmia. Päästiin hetken päästä volttaamaan, jossa jäätiin sitten Pipsan kanssa aika paljon. Yritettiin takoa Vippi kiinni, mutta alkoi laukka olemaan niin pinnassa, ja tarjolla, joten otin ohjat tiukemmalle, jotta pysytään ravilla. Vipillä ei näyttänyt olevan suorat reitit, ja päästiin sen rinnalle sisärataa pitkin. Tämän seurauksena alkoi paineen lisääntyminen ohjiin, en tietenkään antanut Pipsan lähteä edelle ihan noin vain. Viimeisellä suoralla annoin hieman löysiä, ja Vippi jäi sitten hieman jälkeen, ja otimme voiton tästä hiitistä. Muistaakseni ajettiin hiitti läpi 1.44.0 vauhtia, ja suunnitelmissa oli 1.40.0 hiitti. Pipsa oli ainakin sata kertaa parempi kuin viimeksi sekä se lähti kulkemaan kun käskettiin, eikä meno ollut tahmeaa. Vippi oli taas vaihteeksi toisohjainen, mutta näytti sen meno myös hyvälle. Katsotaan perjantaina tuleeko uutta ennätystä vai laukkaako se hylätyksi. Kävelyteltiin hevoset ja hoideltiin ne takaisin autoon. Tallilla molemmat sai kylvyn sekä pääsivät syömään vihreää. 

Loppuviikosta tulee toinen bloggaajahaastattelu postaus! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti