Haaste hevosenhoitajille sekä omistajille

Sain ideaa tähän postaukseen Outoa Menoa blogista, ja päätin tehdä tämän haasteen. 

Kerro hoitohevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
Pipsa on 4 vuotias suomenhevostamma. Pipsan ennätys raveissa on 1.34.9, eli taso on tällä hetkellä tämä. Pipsa on todella kiltti ja sympaattinen. Se on myös todella haastava välillä ratsastaessa sekä ajaessa. Tämän takia tykkään siitä, myös sen mielikuvitus on plussaa. Se osaa kuvitella kaikkea joka paikkaan, tästä on joskus haittaa, mutta pääasiassa tämä saa hymyn huulille. 


Hevoset vai ponit? Miksi?
Ehdottomasti hevoset! Ponit osaavat olla itsepäisempiä, mutta ne ovat todella söpöjä. En sano, että hevoset eivät olisi itsepäisiä, mutta omien kokemusten perusteella olen tätä mieltä. Poneilla oli helppo opetella ratsastamaan, jotka opettivat mulle todella paljon. 

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Ensimmäinen hevonen, jolla ratsastin itsenäisesti oli tietenkin kaikkien rakastama Tötterö. Sen kanssa ei voinut tehdä paljoakaan, mutta se oli omanlaisensa sekä opetti vähän kaikkea. Tötterö oli siis tällä tallilla ennen, noin kolme vuotta sitten. 


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosen kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Kengällinen hevonen on mielestäni parempi. Kaviot eivät pääse kulumaan niin paljoa, kun näilläkin ajetaan kovemmilla teillä, ja soraakin on osittain. Tykkään kyllä myös duplo kengästä, joka on Vipillä ja Pipsalla. Pipsan kenkien koko on 4. 

Tarhaavatko hevoset yksin vai laumassa? Miksi?
Hevoset ovat pääasiassa porukassa. Vippi on omassa tarhassaan, ja Pipsa sekä Lili samassa. Oikeaa syytä tälle en tiedä, mutta viihtyvät paremmin mielestäni sekä niillä on laumakaveri lähellä. 



Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Värillä ei väliä, kunhan on suomenhevonen. En siis välitä väristä, onhan ne vaaleaharjaiset nättejä, mutta Pipsa on luonteeltaan ihana, jonka takia siis pidän siitä. Pipsallakin on ulkonäkö mahtava, piirto päässä sekä pyöreähkö ulkomuoto, pöllähtäneen harjan kera. Luonteella on enemmän väliä, en tykkää tasasen varmoista hevosista.

Pahin tippumisesi?
Pahin tippuminen oli kesällä, kun tein Vipin kanssa kuperkeikan.




Kuinka monta loimea hevonen omistaa?
Äkkiä laskettuna niitä on tarpeeksi. Pipsalla on ainakin fleece-, vohveli-, toppa-, ulko/sadeloimet.

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Uhkarohkea. Tarvitsen jännitystä ja uusia haasteita eteen. En siis kamalasti mieti, jos haluan tehdä jotain. Vauhtia pitää olla sekä tietynlaisia tilanteita, jotta ratsastus ei ole liian yksitoikkoista. 

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Pipsa ajetaan tai ratsastetaan joka toinen päivä tai harvemmin. Yleensä kerran viikossa otetaan vetoja tai käydään hiitillä. Ennen starttia viimeistely, ja startin jälkeen pidempi kävelylenkki. 





2 kommenttia: