Ympyrällä työskentelyä


Ehkä voisin jotain kertoilla Pipsan ja minun ratsastushommista. En oikein enää lämpene ajatukselle ajaa Pipsalla, mutta toistaiseksi touhutaan sen kanssa ratsastuksen parissa. Kokeilin joskus aikoja sitten Pipsalla korvahuppuja ratsastaessa ja totesin sen silloin jotenkuten toimivaksi. Sen jälkeen en käyttänyt huppuja moneen kuukauteen Pipsalla. Toissa kerralla laitoin sille Vipin starttihuput, jotka on vähän paksummat ja voin sanoa, että Pipsa rauhoittui niiden ansioista ja keskittyi paljon paremmin olennaiseen. Me laitettiin Pipsan kanssa Olli liinan toiseen päähän ja mentiin hankeen pyörimään. Meille molemmille oikea suunta on hankala, vasen suunta on paljon helpompi. Aloitin helpommalla suunnalla, eikä mennyt kovin kauaa, kun Pipsa alkoi jo rauhoittua ja hieman taipua ympyrälle. Tylsäähän se oli Pipsan mielestä, piti ihan välillä huokaista. Toisesta suunnasta ei tullut oikein mitään, Pipsa meni vähän väliä lapa edellä ja minä itse olin selässä vinossa... 


Päätettiin lopettaa siltä kerralta liinassa pyöriminen ja siirtyä puomijuttuihin. Tällä kertaa ei löytynyt parempaa kuin lauta. Sekin oli jo tarpeeksi pelottava Pipsan mielestä. Aluksi ei olisi millään halunnut yli astua tai mennä edes metriä lähemmäksi. Pikkuhiljaa kuitenkin Pipsaa rohkaisemalla päästiin sentti sentiltä lähemmäksi ja lopulta laudan yli. Olihan ne korvat hieman vaakatasossa ja jalat nousi reippaasti ylös asti. Siitä se alkoi sujua koko ajan paremmin. Ravissa tämä tuotti aluksi ongelmia, kun Pipsa pääsi kiertämään laudan... Käskin Ollin laittaa risuja laudan molemmille puolille, että jotain siinä edessä kuitenkin olisi. Eipä siinä kauaa mennyt, kun yli päästiin ja olin todella tyytyväinen Pipsaan, kun se uskaltautui menemään laudan yli ja homma alkoi luistaa myös ravissa. 


Tänään käytiin tallilla ajamassa Lili ja ratsastin samalla myös Pipsan. Tälle kerralle otin ihan testimielessä mukaan gramaaniohjat. Väkertelin ne Pipsalle ja lähdettiin tälläkin kertaa liinan päähän pyörimään. Pipsa ei ihan älynnyt mitkä ne ohjat on ja ne ärsytti aluksi sitä. Tajusin melkein heti, että en voi mennä lyhyillä ohjilla, koska gramaanit ei näköjään toimi gag-kuolaimen kanssa täydellisesti. Annoin Pipsalle löysemmät ohjat ja sen jälkeen riitti, että vähän vain sormia liikutti ja asetti sen sekä yritti itse tehdä jaloilla ja painolla kaiken tarvittavan. Ei mennyt montaa kierrosta, kun Pipsa alkoi taipua. Mentiin aluksi siis helppoon suuntaan. Sen jälkeen otin vaikeamman suunnan, yritin olla jotenkin edes oikein päin selässä ja asettaa Pipsaa ympyrälle. Pipsa meni tosi lyhyitä pätkiä todella hyvin, ainakin minun mielestä. Mutta enimmäkseen se oli lapa edellä menemistä tai sitten se katsoi ulospäin koko ajan. Parin hyvän pätkän jälkeen lopetin ympyrällä pyörimisen. Olin tyytyväinen hevoseen ja ohjiin, jotka tuntui ainakin toimivan.

Pitäisi saada vain aurattu ympyrä alue, niin olisi helpompaa myös kokeilla ravityöskentelyä helppoon suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja ehkä vielä joku päivä Pipsan kanssa uskaltaa taas lähteä käymään lenkillä. Tavoitteena olisi ennen kesää saada Olli ajamaan yksin Liliä ja lähtisin Pipsan kanssa mukaan ratsastaen. Ensin Ollin pitää kuitenkin suorittaa inssi Lilillä läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti