Kalusto hajalla...

Moikka!

Postauksen kuvan katsominen omalla vastuulla!


Aihe josta on hankala kirjoittaa sekä muotoilla lauseet oikein. Eilen menin normaaliin tapaan tallille, ja luvassa oli Pipsan ratsastus. Sain thiedeman-ohjat postissa, joten pääsin myös kokeilemaan niitä. Pipsa antoi yllättävän hyvin tarhassa kiinni, kunhan aluksi hieman juoksutti sitä. Pääsin varustoimaan sen, ajattelin mennä ilman himmennintä tämän reissun, koska tarkoituksena oli kävelylenkki. Sain Pipsan varustoitua, jonka jälkeen hain Vipin tarhasta, ja valjastin sen Tuomolle valmiiksi. Päänvaivaa aiheutti rintaremmi systeemi. Y-rintaremmi, joka yhdistyy naruun, joka menee aisoja pitkin. Loppujen lopuksi Tuomon piti laittaa se, kun en tajunnut, että narua olisi voinut pidentää. Kiipesin Pipsan selkään, jonka jälkeen päästiin lähtemään. Heti alussa huomasin, että ohjista on apua, kunhan ensi kerralla laittaa yhden pykälän "kireemmälle". 

Käytiin kerran alhaalla, dieselmoottori lämpeni yllättävän nopeasti. Edelleen sama vetovoima Vipin kärryjä kohtaan, eikä millään meinattu pysyä omassa reunassa. Yritin vaikuttaa asiaan oman painon avulla sekä tietenkin ohjien avulla. Ei auttanut johtavakaan ohja, mutta kyllä me aina pari sekuntia omalla puolella pysyttiin. Tämä kostautui myöhemmässä vaiheessa lenkillä. Maantielle tullessa Pipsalle tuli hetkellinen hidastuminen, jouduttiin juoksemaan Vippi kiinni. Se oli todellakin vain hetkellistä, lahdentiellä mentiin jo edellä. Mutkan takaa vastaan tuli mönkijä, nähtiin parhaaksi kääntyä sivutielle. Mönkijä meni ohi, ja päästiin jatkamaan matkaa. Annoin Pipsalle koko matkan ajan puolipidätteitä. 


Kohta huomasin Aleksin meidän perässä pyörällä koiransa kanssa. Pipsa kuuli vain äänen, eikä nähnyt tietenkään mitään, koska laput oli edessä. Jokin siinä oli liikaa, ja Pipsa päätti kääntyä sivuttain, samalla kuului kolahdus, ja sitten sitä mentiin. Pipsan jalka osui siis Vipin kärryihin. Sain Pipsan takaisin käynnin puolelle. Tämän jälkeen alkoi näkyä vaurioita Pipsan jalassa, mutta tehtiin silti lenkki loppuun. Ontumista ei ollut, mutta verta tuli takajalasta. Menohaluja se ei haitannut, ravi oli mielessä vähän väliä, varsinkin ylämäissä. Vipin kanssa haluttiin kävelylenkki, koska sille tehtiin silloin yksi päivä klinikalla sisäinen bliistraus takapolviin. 



Päästiin takaisin tallille, yökin nähdessäni Pipsan takajalan. Sain siltä varusteet pois, jonka jälkeen pestiin jalka. Näytti sen verta pahalle, että Tuomo soitti eläinlääkärille tulisiko tämä tikkaamaan haavan. Jalassa oli n. 3cm pituinen syvempi haava sekä muita pintahaavoja/naarmuja. Eläinlääkäri ei alkanut tallinkäytävällä tikkaamaan, joten meidän täytyi lähteä klinikalle. Hevosauto oli remontissa, joten jouduttiin lainaamaan tutun koppia, ja päästiin lähtemään joskus yhden aikoihin klinikalle. Päästiin klinikalle, ja Pipsa vietiin sisälle. Ne nukuttivat Pipsan, puhdistivat jalan sekä tutkivat sitä. Tämän jälkeen he alkoivat tikkaamaan haavaa. Puudutettaessa Pipsalla meinasi olla takajalan liikkeet hallussa. Minä olin hännän pitäjä, Tuomo piti jalkaa, ja aleksi oli huulipuristimen pitäjänä. Lisäksi kaksi ihmistä tikkasi jalkaa. Homma ohi, ihana pinkki paketti jalkaan, jonka jälkeen Pipsalla nousi aineet päähän. Alkoi kamala päänviskely, jota se ei ole tehnyt pitkään aikaan. Lieksan startti jää nyt tämän takia väliin. 


Tänään menin tallille puolen päivän aikaan. Lilille oltiin tekemässä parhaillaan pakettia jalkaan. Se ontui jo eilen etujalkaa, enkä löytänyt sieltä mitään. Luultavasti sillä on kaviopaise etujalassa, joten sitäkään ei voida nyt liikutella. Vippi kävi tänään uimassa, sillä otettiin kaksi n. 4min uintireissua. Sillä aikaa minä ja Ari sovittiin talven ajan ajut Pipsalla. Mullahan ei todellakaan riitä viikolla aika, ja kaiken lisäksi pimeys painaa päälle. Mitä sitä suotta päävalmentajalta kyselemään, kun meillä on ollut vähän kinastelua Arin kanssa, kumpi ajaa Pipsalla. Ilmoitettiin Tuomolle vain, että Ari ajaa viikolla, ja minä viikonloppuisin. Toinen vaihtoehto olisi valaistu hiittisuora talven ajaksi, joka tietenkin toimisi kuntopyörällä, jota Ari polkisi aina, kun ajaisin Pipsalla tai Lilillä. Jätetään tämä tähän, eikä paljasteta meidän kaikkia ajatuksia sekä suunnitelmia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti