Mun ja Pojun ratsastuslenkit OSAT 4 & 5

Moikka!

Poju meni 1. päivä Oulussa raveissa. En ollu mukana mutta katoin tulokset heti äikän tunnin jälkeen. Kasi radalta kakkoseks :)                                                   OSA 4


 Tais olla lauantai kun kävin ratsastelemassa Pojun. Ensinnäki tarhasta ottamiseen meni varmaan yli 5 min. Pääsin metrin päähän Pojusta ja se lähti laukkaamaan. Menin taas juttelemaan sille ja pääsin taas parin metrin päähän kun se taas päätti lähtee karkuun. Tuomo tuli porkkanan kanssa ja sai sen lopulta kiinni. Vein Pojun katokselle ja varustoitiin se. Kiipesin selkään ja päätin lähtee sen kaa lahen tielle. Oltiin just pääsemässä maantielle kunnes Poju päätti laittaa jarrun päälle... Se hyppi pystyyn ja ois halunnu lähtee toiseen suuntaan. Hetken aikaa siinä pyörittiin, kunnes sain sen menemään ojan kautta maantielle. Poju päätti taas vähän pelleillä mun kustannuksella. Alamäen ajan se kääntyili ja pomppi. Sen jälkeen se meni nätisti paitsi pari kertaa pyörähti. Paremmin meni kuin viimeks. Päästiin lahen tielle ja jatkettiin köpöttelyä. Mentiin reipasta käyntiä koko matka. Sillon tällön Poju yritti kääntyä takas. Pojulla on vakio paikka missä se alkaa pomppimaan ja yrittää kääntyä takas, joten osaan ennakoida sen jotenki. Se kohta on ennen ylämäkee mutkassa :D Kävelylenkki joten ei oo oikeen mitään kerrottavaa. Tultiin lahentien toiseen päähän ja päätin mennä Pojun kaa pikku pätkän kaarteenperäntiellä. Kyllä oli homma saaha se menemään sille tielle mutta sieltä pois ei mitään ongelmaa :D Tallille päin mentäessä ei ollu ongelmia. Poju meni reippaammin takasipäin ja sitä sai välillä pidättää. Maantiellä ravattiin pikkupätkä ja kohta oltiin tallilla. Tulin selästä pois ja toin Pojulta kamat pois. Vein sen talliin ja pesin siltä jalat. Laitettiin ulkoloimi sille ja vein sen tarhaan.


NOI KUVAT ON LAUANTAILTA


OSA 5

Tuossa eilen kävin illasta ratsastamassa Pojun. Anto paremmin kiinni tarhassa, kun oli porkkana mukana. Vein sen katokselle ja varustoitiin se. Ostin hööksistä turvajalustimet. Lähettiin Pojun kanssa kohti maantietä. Siinä pyörittiin ja pompittiin hetki ennenkö sain sen menemään maantielle. Muutaman kerran Poju hyppi pystyyn maantiellä mutta tällä kertaa alku matka meni ihmeen hyvin. Lahentiellä annoin Pojulle luvan ravata että se ei hyppis ja kääntyilis. Ravattiin yks suora ja hidastin käyntiin. Otin jalat pois jalustimista, koska mulla oli lyhyemmät jalustimet kun mentiin kovempaa Pojun kanssa. Tipuin melkein sen takia Pojun selästä, kun se päätti yht'äkkiä kääntyä ympäri :D Annoin Pojun taas ravata pikku pätkän, kunnes eteen tuli Pojun vakio paikka, missä se pysty hyppimään pystyyn. Selvittiin siitä ja kipitettiin mäki ylös. Annoin Pojulle pohkeita ja ravattiin jonkun matkaa. Kohta tultiin kaarteenperäntielle ja mentiin pikku pätkä sitä pitkin. Ensin pyörittiin vähän aikaa siin risteyksessä. Tultiin lahentielle ja annoin Pojun ravata. Eessä oli vesilammikko ja Poju innostu siitä ja yritti pukittaa :D Jatkettiin ravilla ja hidastin vähäks aikaa käyntiin. Mentiin alamäki alas ja jatkettiin ravaamista maantielle asti aika reipasta ravia mentiin. Jouvuin hidastamaan tossa ravin aikana käyntiin, koska auto tuli vastaan. Maantiellä ravattiin pikku pätkä ja käveltiin loppumatka tallille. Ratsastin Pojun katokselle ja otin kamat siltä pois. Poju oli vähän märkä. Pesin sen jalat, laitettiin sille loimet ja vein sen karsinaan.


 Meen alustavasti Torstaina hevosten luo koulun jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti