Taksvärkki

 Moikka!
Eli tänään koulussa oli taksvärkki ja menin hevosten luo.
Aamulla menin 9 aikaan hevosten luo, juotiin kahvit siinä. Tuomo lähti aukasemaan jäälle sitä ajo "tietä".Vein heinät tarhaan ja laitoin hevoset ulos, otin Vipin eka, oltiin melkein veräjällä ni se yritti lähtee ravaamaan, pyöräytin ympäri ja vein äkkiä tarhaan. Nipsu meni nätisti tarhaan, Pojun kanssa käytiin keskustelu päitsien laitosta :D


  Rupesin putsaamaan karsinoita, siinä meni noin tunti. Tuomo alko kengittämään Vipin takajalat, Vippi oli aika nätisti, välillä yritti tehä jotain. Kun Vippi oli kengitetty ni mentiin syömään ja sen jälkeen ajettiin varsat.
 
Otin Nipsun tarhasta ja toin katokselle, harjasin ja laitoin pumpulit sille korviin. Valjastin sen ja lähin ajamaan sillä. Nipsu oli reipas jo heti alussa, oikastiin mehtätien kautta lahen tielle. Päästiin jäälle ja hölkkyytettiin niitä. Nipsulla oli alussa ravi hukassa. Laukkas melkei koko ajan, välillä tuntu siltä että etuosa ravaa ja takaosa laukkaa.. Yhesti se pukitti ja välillä lähti laukkaamaan kauheen kovaa. Loppua kohti ravi löyty ja meni iha hyvin. Lopussa näytti siltä että Vippi on väsyny, mentiin Nipsun kanssa siitä eelle, oltiin loppumatka sen kanssa eellä. Tultiin samaa kautta takas tallille, ajoin Nipsun katokselle. Otin siltä kamppeet pois, harjasin ja laitoin loimet. Vein sen karsinaan ja annoin mellaveden.

Käytiin kahvilla ja ajettiin Poju. Otin sen tarhasta ja valjastettiin se. Lähin ajamaan sillä, Poju oli reipas ja totteli hyvin. Mentiin maantietä pitkin lahen tielle. Tultiin jäälle ja hölkkyytin sitä järven toiseen päähän, Poju meni rennosti. Takaspäin tultiin kovempaa, se vauhti ei tuntunu missään :D Käännyttiin takas, kävelytin vähän matkaa ja sit hölkkyytin. Takaspäin tultiin taas kovempaa, se meni super hyvin ♥ Lähettiin takas tallille, välillä hölkkytin sitä mutta kävelytin melkein koko matkan. Ajoin sen katokselle ja otettiin siltä kamppeet pois. Vein sen talliin, harjasin ja laitoin loimet sille. Annoin mellaveden ja vein karsinaan sen.



Varsojen ajo video: https://youtu.be/ZC2Duc4Jpr4
Pojun ajo video: https://youtu.be/IVbKAf6PGCU


Meen vissiin sunnuntaina hevosten luo♥












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti