Höpöttelyä ja haastetta

Moikka! 

Tänään kävin ratsastelemassa hepat, alotin homman Nipsusta. Se oli yllättävän rauhallisesti selkään mentäessä, eikä vauhtia tahtonu senkään jälkeen löytyä. Lähettiin maantielle, kohta tuli auto vastaan ja yritin ratsastaa Nipsua eteenpäin, että se ei käänny takasi. Auton ohitus sujui hyvin ja jatkettiin lahentielle. Siellä tein kaarroksia ja menin ympyrällä risteyksissä ja katoin miten se onnistuu. Vasen takajalka kun oli ulkopuolella, niin Nipsu asettu ja meni nätisti ympyrällä, mutta kun se oli sisäpuolella niin takaosa alko väistämään ja ympyrästä tuli soikio.. Testasin vieläkö se muistaa kootun käynnin kesältä ja muistihan se. Pysähtymiset onnistu myös tosi hyvin ja pikku pätkä ravattiin. Olin tyytyväinen Nipsuun, käveli vähän reippaammin kun yleensä ja yritti parhaansa.




Toisena otin Pipsan, se oli tosi rauhallisesti varustoinnin ajan. Aattelin että menen ilman lappuja normi suitsilla, ihan vaan vaihtelun vuoksi mutta ei ollu hyvä vaihtoehto. Se kahteli jo heti alussa kaiken tallinpihassa, se oli yhtä taivastelua koko alkumatka.. Oltiin melkein lahenristeyksessä, kun auto tuli vastaan. Pipsa jähmetty ja vetäs pään alas, kohta mentiin ravilla tallia kohti ja sain sen rauhottumaan ja hallintaan. Yritin saaha sen kävelemään, mutta se alko mallaamaan pystyyn hyppimistä. Näin parhaaksi mennä jonnekkin pois tieltä, jäätiin sitten tallin risteyksen kattomaan sitä autoo Pipsan kanssa. Tulin siihen tulokseen, että laitan sille ajosuitset joissa on laput ja otan raipan mukaan. 

Uusi yritys, päästiin aikalailla samaan kohtaan, kakskertaa reippaammalla tahilla. Pipsa näki nytten postilaatikon ja alko epäröimään. Lähempänä oli kaksi laatikkoa ja ne aiheutti pienen sivuhypyn ja syöksymisen. Käänsin sen takasi ja tultiin uuvelleen, tällä kerralla se pysähty ja yritti kääntyä takasi, pohkeet ei auttanu niin napautin raipalla varovasti ja Pipsa tarjos astetta isompaa pukkia ennenkö käveli laatikoiden ohi. Ei sen jälkeen enää yrittäny mitään tollasta. Se ois koko ajan vaan halunnut ravata, piti koko ajan pidätellä, että pysyis ees jotenki käynnillä. Pysähtyminen oli yks ongelma myös, pienen keskustelun jälkeen, Pipsa suostu seisomaan paikallaan niin kauan kun halusin, ennenkö mentiin maantielle. Loppumatka suju tallille hyvin.


Oli ihan hyvä päätös ratsastaa Vippi viimesenä, varustoidessa se sähelti ja pyöri koko ajan. Sitten kun piti kävelemään lähtee niin ei oikein ois enää huvittanu lähteä kavereitten luota. Maantietä kun oltiin pikkupätkä menty niin alko jalka nousemaan. Vippi otti tämän reissun huumorilla ja oli muutenkin helppo tapaus. Seisottiin ja juteltiin aina välillä paikallaan ennenkö jatkettiin matkaa. Oksat ja kaiken maailman muut risut ois kiinnostanu. Sillä oli suu täynnä kymmentä eri kasvia/puuta. Piti puuttua asiaan ja sanoin sille, että syö suu tyhjäks ennenkö otat lisää. Vippi ei yrittäny ravata ilman lupaa ja ois halunnu käyä pitemmälläkin, mutta en lähteny yksin sen kanssa Kaarteenperäntielle enää. Ohitettiin kävelijä, Vippi ois halunnu mennä juttelemaan sen kanssa, pysähty ja käänty vielä perään kattomaan. Vippi yritti mennä tuhoamaan lopuks vielä puukasoja, mutta en antanu lupaa siihen. Loppumatka tallille sujui hyvin. 



   
Huomenna me otetaan vetoja Pipsalla ja Vipillä. 

Tänään kattelin sitä hupparitilausta ja tajusin että siihen ei ikinä tullukkaa Nipsun nimee vaikka se siinä kyllä oli. Pitää jälkikäteen painattaa se siihen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti