Tallipäivä


Moikka! Eilen olin suurimman osan päivästäni tallilla liikuttelemassa ja hoitamassa hevosia. Alotin ratsastusurakan Pipsasta, en tehny sen kanssa pitkää lenkkiä, koska tänään Pipsa menee Kaustisilla raveissa. Toivottavasti tulisi se hyväksytty sieltä.. Pipsa oli tänään se hankalin tapaus, sillä oli kamalasti menohaluja eikä millään suostunut kävelemään. Jarrut ei riitäny pysähtymiseen asti, vaan Pipsa alko nostelemaan sitten takapäätä ja etujalkoja. Ratsastin ajosuitsilla, kun niissä on laput, ne kuolaimet ei oo yhtä tehokkaat ratsastessa. Kotiinpäin oli ainaki menohaluja, koko ajan joutu pidättelemään. 


Toisena ratsastin Vipin, pääsin jopa ilman koroketta selkään. Vipin kanssa tehtiin tunnin lenkki, mentiin lahentielle, Vippi alotti samantien kuusien kesyttämisen ja vauhtiki pääsi aina välillä hidastumaan. Välillä annoin sen hölkätä pikku  pätkiä. Käytiin Kaarteenperäntiellä vähän kävelemässä, auton ohitus sujui hyvin ja Vippi toimi muutenkin tosi hyvin. Kotiinpäin löyty vähän enemmän vauhtia, mutta ei ollut samanlaista hössötystä kuin Pipsan kanssa. Loppumatkasta ohitettiin hiihtäjä, aluks Vippi epäili, että meniskö ohi vai ei, mutta kierrettiin vähän kauempaa niin päästiin ohi. Vippi käänty kahtomaan sen perään ennenkö jatkettiin tallille. 


Nipulla päätin ajaa, kun en ois päässy lähtemään katokselta sen kanssa ratsastaen. Kukaan ei siis ollut päästämässä irti. Valjastelin sen siinä ja katokselta lähtö onnistu hyvin, käytiin Nipsun kanssa sellanen 45min lenkki. Nipsu käveli suht rennosti ja reippaasti, välillä piti muistuttaa sitä vauhtista. Monta kertaa se mulle raviaki yritti tarjota, mutta tarkotuksena oli kävelylenkki. Käytiin lahentien toisessa päässä kääntymässä. Nipsun kanssa tehdyistä lenkeistä ei oo oikein mitään sanottavaa, kun ei tapahukkaan mitään erikoista. 


Sain hevoset liikuteltua ja annoin niille heinät ja söin itekkii. Sen jälkeen alotin valjaiden öljyämis urakan, siinä meni semmoset 2,5h kun kaikkien valjaat ja suitset pesin ja öljysin. Sen jälkeen kattelin tämän päivän kamat valmiiksi ja täytin heinäpussit. Laittelin vedet ja kaurat valmiiksi, ennenkö äiti tuli ottamaan hevosia kaveriksi sisälle. Vippi tuli nätisti talliin, Nipsun kanssa vähän nopeemmalla tahdilla ja Pipsan kanssa siltä ja väliltä. Kävin illalla antamassa vielä heinät niille, Pipsa oli ainut joka ei lumistellu mulle, kun tulin talliin. 


Mutta nyt mä lähen laittamaan tallikamat päälle ja pikku hiljaa tallia kohti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti