Ammattikoulu alkaa

Video menneeltä kesältä TÄÄLLÄ

Pipsan ratsastusvideo eiliseltä TÄÄLLÄ

Niin se kesä vain meni noin vain. Tuntuu, että vastahan tässä muutama viikko on ollut lomaa, ja kelitkään mitkään kesäiset aina olleet. On ollut sadepäiviä, mutta myös niitä lämpimiä päiviä. Tottahan toki, kun koulu alkaa tulee varmaan aurinkoiset kelit, jolloin mielummin olisi tallilla. Kesäkuussa sain tietää, mihin jatkan opiskelemaa syksyllä. Pääsin ensimmäiseen hakutoiveeseen, eli Peltosalmelle. Olin täyttänyt myös haun yhteydessä mahis laput eli teen kaksi tutkintoa. Ryhmänohjaajani epäili, että jos mulla on motivaatiota ja halua saan sen käytyä jopa 3,5 vuodessa. Ensimmäinen vuosi menee pemolla, toisena vuonna aletaan yhdistämään opintoja. Pemolla opiskelen siis maaseutuyrittäjäksi, ja Hingunniemessä hevosenhoitajaksi. Uskon, että tämä oli järkevä päätös. Tänään mulla tosiaan alkoi koulu. Illalla virittelin kymmenen herätystä puhelimeeni kymmenen minuutin välein. Ensimmäinen pamahti soimaan vähän ennen 5 aamulla. Minut tuntien torkutin sitä moneen otteeseen, ennenkuin jaksoin raahautua alakertaan keittämään kahvia. Kello käveli kyllä ihan liian kovaa siinä vaiheessa, tuntui, ettei mitään ehdi tekemään, kun pitää jo lähteä. Iskä lähti viemään mua kylälle kuuden jälkeen, vaikka ei se olisi aluksi jaksanut. Raahauduin pikkuhiljaa linja-autoasemaa kohti, ahdistuksen määrä oli suuri, ja ehkäpä vähän jännitti. Onneksi yksi ihana ihminen otti minut siinä vaiheessa hellään huomaansa. Siitäpä alkoi matka kohti Iisalmea, matka tuntui pitkälle eikä linja-auton penkitkään olleet mitkään viiden tähden arvoiset. Olin joskus ennen 8 Iisalmessa, ja miettimässä minne seuraavaksi pitää syöksyä. Ysaon porukkaa tuli pelastamaan, ja pääsin pemolle. 

Pemolta en tuntenut ennestään ketään. Ryhmänohjaaja keräsi porukan kasaan, jonka jälkeen lähdimme kohti konehallin luokkaa. Tajusin siinä, että tuollahan on yksi tuttu kasikurkistuksesta. Menin juttelemaan sille hetkeksi, ennenkö menimme luokkaan. Pääsin istumaan yhden tytön viereen. Olen oikeasti aika ujo, mutta uskalsin silti avata suuni, ja se kannatti sain uuden kaverin. Me saatiin ensiviikon lukujärjestys sekä muita lappuja. Tämän jälkeen poistuimme alueelle kierrokselle. Käytiin katselemassa konehalli, navetta sekä muutama muu rakennus, ja piha-alue. Itsehän en mennyt asuntolaan, koska hevoset jäisi tänne päähän, ja oli siihen muitakin syitä. Navettaviikot olen tietenkin pemolla, mutta muuten kuljen kotoa käsin. 

Ota tuosta nyt selvää...


Päivä meni ihan kiitettävästi, mutta kyydit takaisin Iisalmeen ei. Mentiin atk- luokkaan katsomaan joitain tunnuksia Wilmaan ja koneille. En ehtinyt koululta järjestettyyn kyytiin takaisin Iisalmeen, kun meni tuolla noiden kanssa aikaa. Ryhmänohjaaja väitti, että puoli kolmelta lähtee myös kyyti, mutta varttia vaille kolmelta sitä ei edelleenkään näkynyt. Ryhmänohjaaja kuitenkin pelasti minut, ja sain privaattikyydin asemalle. Matkalla tuli kerrottua erinomaisista traktorilla ajotaidoista, ne ei todellakaan ole erinomaiset. Lisäksi juteltiin eläimistä, ja koneista. Tämän jälkeen odottelin jonkun aikaa linja-autoa, ja pääsin lopulta kotiin vaihtamaan tallikamat päälle. Suuntasin suoraan kahvit juotuani tallille uittamaan hevosia. 

Tällä kertaa oli vakio soutaja, ja amatööri pitämässä hevosia. Tuomo sanoi, että kun kaksi tuppisuuta pääsi samaan veneeseen, ei enää ottanut selvää mistä ne puhui, saatika mitä ne sopi siellä. Suomeksi sanottuna puhuttiin kamalasti Arin kanssa veneessä. Lili oli ensimmäinen uhri, joka joutui järveen minun kanssa. Sen kanssa tehtiin kaksi lyhyttä reissua, pieni lepotauko välissä. Lili vei meitä välillä ihan sata nolla, ja pyörittiin paikallaan veneen kanssa. Ari yritti soutaa, mutta turhaa, kun väänsin väkisin vastaan koko ajan, että hevonen ei pääse edelle. Loppujen lopuksi Lili veti veneen rantaan.. Vippi meni vähän paremmin, mutta se aina välissä meni rantaan kamalalla vauhdilla. Kyllähän Vippikin meitä yritti viedä, mutta se oli hallinnassa jotenkin edes. Hyvinhän tämä meni kuitenkin! 

Huomenna menen rälläämään Pipsalla illalla, kunhan tulen viiden jälkeen Iisalmesta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti