Aina voi laukata vähän kovempaa...

Tänään kävin hevosten luona. Ekana ratsastin Pojulla. Otin sen tarhasta ja toin katokselle. Laitoin sille suitset ja pumpulit, niitten laitto onnistu ihan hyvin. Tuomo laitto Pojulle satulan ja kiipesin selkään. Meijän oli tarkotus käyä Pojun kanssa yks lenkki. Lähin sen kanssa alatielle. Se meni reippaasti ja rennosti. Kävelytin sitä vähän aikaa ja sen jälkee hölkkyytin sitä. Ei menty kauheen kovasti, koska pystyin keventämään siinä vauhissa. Hiljensin Pojun käyntiin ja käännyttiin alhaalla oikeelle. Hölkkyytin sitä pikku pätkän ja kaarrettiin oikeelle mutta näin että vastaan tulee puurekka. Käänsin Pojun takas ennenkö se ehti tajuta mikä sieltä tulee. Päästiin takas risteykseen ja Poju kuuli rekan äänen ja meinas lähtee ravaamaan. Pidätin sitä ja annoin luvan ravata. Mentiin vähän kovempaa , olin kevyessä istunnassa, tällä kertaa sain pidettyä tasapainon. Hidastin käyntiin ja kävelytin istä, se ois halunnu ravata mutta en antanu. Käytiin kääntymässä tallin eessä. Lähin uuvelleen alatielle. Poju pysähty ja yritti kääntyä takas, yritin ohjata sitä oikeeseen suuntaan ja annoin pohkeita mutta se alko peruuttamaan, lopulta sain sen lähtemään sinne. Hölkättiin pikku pätkä ja kävelytin sitä, koska ne rekan äänet kuulu aika kovasti ja Poju katto sinne suuntaan. Yhessä vaiheessa se yritti kääntyä takas mutta en antanu sen kääntyä. Mentiin muutama askel eteenpäin ja käänsin sen takas. Ravattiin jonkun matkaa aika reippaasti ja hidastin sitten käyntiin. Ratsastin Pojun katokselle ja tulin selästä pois. Otin siltä suitset pois ja aukasin satulavyön. Tuomo otti satulan pois ja annoin Pojulle mellaveden ja vein sen tarhaan.



Otin Nipsun tarhasta ja aloin valjastamaan sitä. Sain valjastettua sen ja lähin ajamaan sillä. Vippi meni eellä ja tulin Nipsun kanssa perässä. Ravi oli koko matkan ajan hukassa... Yritin pitää Nipsun ravilla ja samalla väistelin tieroja, Nipsu pommitti mua niillä :DKäännyttiin alhaalla ja hölkkyytettiin siitä takasipäin. Sitten ku mentiin laukalle ni ei sitä meinannu millään saaha takas raville, se vaan kiihytti vauhtia. Tällä kertaa se ei onneks pukitellu :D Nipsu hidasti ylämäessä käyntiin, mentiin maantielle ja jatkettiin sitä pitkin. Nipsu meni aluks hölkkää mutta tarjos laukkaa välillä. Käännyttiin lahentielle, kävelytettiin niitä. Nipsu meni reippaasti ja välillä se viskeli päätä. Kaarrettiin Vipin perässä oikeelle ja hölkkyytettiin niitä. Laukka löyty, ravi ei. Huomasin sen että mutkissa mentiin laukalle helpommin. Kävelytettiin niitä välillä. Käännyttiin tienpäässä takasi. Kävelytettiin niitä enimmäkseen, välillä hölkkyytettiin. Tultiin maantielle ja hölkkyytettiin sitä pitkin niitä. Huomasin sen että Nipsu ei laukannu siinä niin herkästi. Sillon ku vauhti meni liian kovaks ni kohta oltiin laukalla. Käännyttiin takaspäin ja jatkettiin ravilla. Hiljennettiin kuivaajan kohalla käyntiin ja ajoin Nipsun katokselle. Otin siltä kamat pois, harjasin sen, laitoin loimet ja vein sen karsinaan. Siellä sillä oli valmiina mellavesi.



Seuraava uhri oli Vippi. Hanne laitto sille satulan ja laiton kypärän päähän ja pidensin jalustimia. Menin eka seisomaan oikeelle jalustimelle.Vippi haisteli mun housuja ja se ihmetteli että mitä mä oikeen teen. Hanne otti meistä kuvia. Se suju ihan hyvin. Tein molemmilta puolilta muutaman kerran tolla tavalla. Selässä en vielä istunu. Sen jälkeen vein Vipin talliin. Tuomo harjas sen ja laitettiin loimet sille, vein sen karsinaan.




Huomenna meen ratsastamaan Pojulla ja jatketaan Vipin kanssa opettelemista :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti