Kuvitellaan


Moikka!
Tänään tavallaan viimeistelin Pipsan ja Vipin maanantaita varten, silloin lähetään Ouluun raveihin. Molemmat menee 2. lähdössä, katotaan suostuuko ne juoksemaan vai ei. Toivon Pipsalta hyvää juoksua ja että se tekee parhaansa eikä pelleilisi. Lähtöä en pysty itse kuvaamaan, kun Pipsa huolehittavana. Tein molemmilla samanlaiset lenkit tänään. 

Ratsastin Pipsan ensin, että se ei suutu, jos otan jonkun muun ensin. Pipsa lähti rauhallisesti katokselta, eikä ollu sen olonen, että onko mun pakko lähteä yksin. Kävelyttelin sitä pellolle asti, siellä tukki meinasi aiheuttaa pelkotiloja Pipsalle. Sen ohi päästiin, ilman että se söi Pipsaa. Tultiin tielle ja annoin Pipsan hölkätä sellasta kivaa vauhtia. Pipsan mielikuvitus alkoi pyörimään selvästi, kun tuli hiekka kohta tiessä ja se löi liinat kiinni siitä vauhtista. Meinasin ite jatkaa vielä matkaa Pipsan yli mutta tyssäsin kaulalle. Kierrettiin sopivan matkan etäisyydeltä hiekka kohta, ei sekään syöny Pipsaa. Lähettiin risteyksestä kaarteenperäntietä kohti, Pipsa käveli ihmeen rauhallisesti ,eikä hössöttäny ravin kanssa. Katseli se hieman ympärille ja oli vaurillaan koko ajan. Mielikuvitus toimi liianki hyvin, mutta ei aiheuttanu sen suurempia ongelmia. 

Lähettiin kotiapäin vähän reippaammalla vauhilla, sanoin Pipsalle, että tästä ei keskustella ravataanko vai kävelläänkö. Menin aavistuksen pitemmillä ohjilla, niin pään repiminen ei ollu tänään ohjelmassa. Pipsa yritti kovasti ravata alamäkeen, annoin sitten mäen jälkeen luvan ravata, mutta loppu ne halut siihen. Käveltiin jonkun matkaa ja annoin ravata pienen matkan vielä lopuksi, ennenkö tultiin maantielle. Pipsalle kun teki selväksi, että tänään ei ravata paljoa, niin alkoi se reipas käynti löytyä ravin sijasta. 



Vippi oli näistä ratsastettavista se haastavampi tapaus. Otin sen tarhasta ja tuntu että se lähtee lentoon kohta. Varustoidessa se meni edestakasin, yritti potkia kun laitoin vyötä ja rintaremmiä kiinni, eikä suitsien laittokaan meinannu onnistua. Noo, päästiin lähtemään liikenteeseen eikä päästy kamalan pitkälle. Vippi kuvitteli jotain puukasan viereen ja oli sitä mieltä että siitä ei muuten ohi mennä. Annoin sille pohkeita ja maiskutin, mutta se päätti hypätä kahen jalan kautta takasipäin ja lähti viemään ravilla. Tasapaino oli vähän hakusessa mulla ja ennenkö sain sen hallintaan niin selässä pysyminen oli epävarmaa. Taivasteltiin tallin pihalla, yritin antaa pohkeita, mutta Vippi vaan peruutti ja viskeli päätä. Tuomo tuli tallista ja kysy onko meillä ongelmia. Sen piti kävellä eellä, että Vippi suostu menemään sen puukasan ohi. Kiemurtelua ja tahmasta oli koko alkumatka pellolle asti, ennenkö alko kävely sujumaan ongelmitta. Sama tukki aiheutti Vipille myös pelkotiloja. Pientä epävarmuutta oli, kun ajattelin hölkkyyttää Vippiä myös. Ei ollu enää menohaluja niin paljoa ja hallintakin oli 100% kunnossa. Vippi näki ojassa jotain mitä minä en, Pipsa näki myös samassa kohti jotain. Ihminen käveli tiellä, Vippi olisi halunnut jäädä odottamaan sitä. Suostuttelin sen jatkamaan matkaa kaarteenperäntietä kohti. Köpöteltiin kävellä sinne ja enää kiinnosti vaan havujen repiminen puusta. Tultiin takaspäin, siinä oli sitten tien levyinen vesilammikko. Vippi pysähty siihen ja alko leikkimään, kauho etujalalla sitä sohjovettä ja haisteli hirmu tarkkaan. Pitää sitä olla myös huumoria mukana näillä lenkeillä ♥Jatkettiin matkantekoa,  annoin Vipin hölkätä samassa kohtaa missä Pipsankin. Alussa mietin, että mitähä tästäki tulee mutta lenkki suju ilman suurempia ongelmia pienen kokeilun jälkeen.


Nipsulla sain ajaa tänään, tein aikalailla samanlaisen lenkin kuin viikolla tehtiin. Nipsuhan yritti alussa tarjota ravia mulle, mutta halusin lämmittää sen ennenkö annoin sen näyttää taitojaan. Nyt minäki uskon sen, että Nipsua joutuu vetämään ohjista, Ari on sanonu että sitä joutuu välillä vetämään aika paljonki. Tän lenkin voisi tiivistää yhteen lauseeseen. Nipsulla oli ravi hukassa, kun ei ollu pitoja kunnolla. Ei siinä oikein mitään pystyny tekemään, se luisteli aika paljon jos oli vähänkää alamäkee. Mutta meno haluja sillä kyllä oli, selkä suorana sai vetää, että sen sai kävelemään. Nipsu käyttäyty muuten hyvin, eikä kuvitellu mitään mörköjä puskaan.  

Huomenna käyn illalla öljyämässä molempien kilpavaljaat ja laittamassa kamat kasaan. Maanantaina lähen sitten koulusta Ouluun. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti